Contact

Nachtzwaluw

Uitstekende camouflage, excentriek baltsgedrag en een verborgen, nachtelijk leven maken de nachtzwaluw tot een van de meest bijzondere vogels van ons land.

Nachtzwaluw

Je hoort hem eerder dan je hem ziet. Vooral in de broedtijd tussen mei en augustus is zijn ratelende roep in de schemer niet te missen. Maar met zijn grijsbruine schutkleur valt het niet mee hem te spotten. Hij houdt van zandige, open terreinen zoals heide en duinen. En juist die staan onder druk. Daarom helpt Staatsbosbeheer om deze leefgebieden te behouden. 

Maak kennis met de nachtzwaluw in de podcast, achtergrondinformatie en ga mee op zoek naar deze mysterieuze vogel.

Nachtzwaluw vertelt...

Binnenkort kun je hier de podcast van nachtzwaluw beluisteren!

In Groene oren leggen wij ons oor te luister in de natuur. Als studiogasten vertellen planten, bomen en dieren zelf hun verhaal: wie zijn ze, hoe ziet hun dagelijks leven er uit en hoe is het om vanuit hun perspectief de wereld te ervaren?

Maak kennis met nachtzwaluw

Staatsbosbeheer Magazine richt de (nacht)kijker op de nachtzwaluw in een rijk geïllustreerd portret. 

Lees over nachtzwaluw

Wist je dat

Nachtzwaluwen enorme afstanden afleggen tussen hun overwinteringsgebied in zuidelijk Afrika en hun broedgebied in Europa?

Wat weten we nog meer van de nachtzwaluw? Hoe gaat het in Nederland met hem? En wat doet Staatsbosbeheer voor deze soort?

Check de feiten en cijfers

Ga mee op zoek naar de nachtzwaluw

Dwaal in de avondschemering mee met de boswachter, op zoek naar de nachtzwaluw. Langs bosranden en heidevelden tref je met een beetje geluk een van de meest mysterieuze bewoners van de heide.

Spot de nachtzwaluw