Uit in de natuur

Bezoek de natuur om uit te waaien, je zinnen te verzetten en nieuwe energie op te doen. Ga op pad met de boswachter, kom struinen door duinen, fietsen over de heide of logeren op de mooiste plekken in de Nederlandse natuur. Iedere maand is er wel weer wat nieuws te ontdekken.

Snel naar buiten


Waar wil je heen of wat wil je doen?

Alle excursies en andere activiteiten op een rij

We hebben het hele jaar door 1001 excursies en andere activiteiten met de boswachter, voor jong én oud. Maar ook verrassende wandelroutes en langs de mooiste plekken in onze natuurgebieden. En comfortabele vakantiewoningen en kampeerterreinen middenin de natuur. Voor elk wat wils dus!

Bekijk alle uitjes

Deze maand

Uitgelicht

Begin bij een buitencentrum

De acht buitencentra van Staatsbosbeheer zijn hét vertrekpunt voor je dag naar buiten. Binnen vind je een balie waar je terecht voor informatie over het gebied en activiteiten in en rond het buitencentrum. Er is een winkel en vaak ook horeca. Buiten starten wandel- en fietsroutes door de omliggende natuur. De buitencentra op een rij
De buitencentra op een rij

Te gast in de natuur

Iedereen is welkom buiten, maar houd je wel aan de regels: blijf op de paden, neem je afval mee en houd de hond aan de lijn waar dat moet. Want de natuur is van iedereen, maar niet exclusief van mensen. 

Bekijk de toegangsregels

Naar buiten...