Zakendoen met Staatsbosbeheer
Van droom tot realisatie in 5 stappen
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Stap 1

Dromen

Soms kom je als ondernemer op een plek waar de ideeën zich bijna vanzelf aandienen. Je wilt er zo snel mogelijk mee aan de slag. Staatsbosbeheer denkt graag met u mee om ideeën concreet te maken.

Stap 2

Ontdekken

Heeft een idee kans van slagen? Is er een markt voor? Staatsbosbeheer kan niet alle vragen beantwoorden, maar we doen ons best om u waar mogelijk te ondersteunen. 

Stap 3

Uitwerken

Op wie gaat u zich als ondernemer richten? Hoe gaat de onderneming eruitzien? En op welke manier spelen de gebieden of gebouwen van Staatsbosbeheer daarin een rol? Aan de basis van elk succesvol bedrijf ligt een goed bedrijfsplan.

Stap 4

Starten

Het bedrijfsplan is klaar en u heeft alles perfect voorbereid. Tijd om de proef op de som te nemen en echt van start te gaan. Ook in deze fase kan Staatsbosbeheer aanspreekpunt zijn voor praktische zaken. 

Stap 5

Aan de slag

Er is veel te vertellen over ondernemen in de natuur. Hieronder vindt u alle informatie voor een goede start:

Zakendoen

Ondernemen in de mooiste natuur van Nederland? Dat kan. Bij Staatsbosbeheer staan we open voor ideeën van ondernemers.

Zakendoen met Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer beheert natuurgebieden, landgoederen en gebouwen in heel Nederland. Daar mogen zoveel mogelijk mensen van genieten. We werken graag samen met ondernemers die kunnen helpen bij het toegankelijk maken van onze natuur.

Markten

Beschermen, beleven en benutten. Dat is onze missie. Samen met ondernemers in uiteenlopende markten ontwikkelen we duurzame initiatieven om deze missie werkelijkheid te maken.

Al onze markten op een rij

Projecten met ondernemers

Overal in Nederland werken ondernemers samen met Staatsbosbeheer. Ontdek hoe wij ondernemers helpen hun plannen te realiseren met deze inspirerende voorbeelden uit de praktijk.

Alle gerealiseerde projecten

Meer over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. Het zit in onze natuur.