Doe mee

Er zijn veel manieren om jouw steentje bij te dragen aan natuur in Nederland. Ga aan de slag als vrijwilliger en help de boswachter bij beheer en onderhoud, voorlichting en ontvangen van bezoekers. Of doneer voor projecten, zoals natuureducatie, behoud van cultuurhistorische schatten en nieuwe manieren om natuur te beleven; projecten waarvoor geen financiering (meer) beschikbaar is. Ook staan we open voor samenwerking met ondernemers en organisaties.

Uitgelicht

Doneren

Wil jij ook een bijdrage leveren aan natuurprojecten bij jou in de buurt? Doneer dan via Buitenfonds voor een van de projecten van onze boswachters. Van educatieve projecten voor kinderen tot behoud van monumenten en nog veel meer.

Lees meer over doneren via Buitenfonds

Project van de maand: folly's op Elswout

Boswachter Anne Voorbergen: "De 9 folly's op buitenplaats Elswout zijn toe aan herstel en restauratie. Eind 18e en begin 19e eeuw was het een trend om dit soort gekkigheidjes te bouwen op je landgoed. Voorbeelden hiervan zijn het huisje van Ka-buur, de Fazanterie en de theekoepel. Mede door deze folly's is Elswout één van de best bewaarde buitenplaatsen van Nederland. Draag jij ook een steentje bij aan het behoud ervan?" Doneer voor folly's
Doneer voor folly's

Vrijwilligerswerk bij Staatsbosbeheer

We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die ons kunnen helpen bij werkzaamheden; van beheer en onderhoud tot voorlichting en gastheerschap. Dankzij de inzet van vrijwilligers kunnen we extra werk uitvoeren, activiteiten aanbieden en de kwaliteit van ons aanbod aan voorlichting en activiteiten verbeteren. Vrijwilligers zijn onmisbaar!

Lees meer

Zakendoen met Staatsbosbeheer

Ondernemen in de mooiste natuur van Nederland? Staatsbosbeheer staat open voor samenwerking met het bedrijfsleven. Beschermen, beleven en benutten. Dat is onze missie. Samen met ondernemers in uiteenlopende sectoren ontwikkelen we duurzame initiatieven om deze missie werkelijkheid te maken.

Lees meer

Bijzondere momenten vieren of herdenken

Staatsbosbeheer biedt de mogelijkheid om een boom te planten om bijzondere momenten in het leven te vieren of herdenken. Zoals de geboorte van een baby of het afscheid van een dierbare. Ook is er in sommige gebieden ruimte voor het plaatsen van een herinneringsbankje of het verstrooien van as.

Lees verder

Volg ons

Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt in de natuurgebieden van Staatsbosbeheer? Abonneer je op de nieuwsbrief Bericht van de boswachter en ontvang elke maand boeiende weetjes, interessante verhalen en tips voor uitjes in de natuur en de mooiste routes van dit seizoen. Of volg ons via social media en de boswachtersblogs.