Uit in de natuur

Buitencentra

De 8 buitencentra van Staatsbosbeheer zijn hét vertrekpunt voor je dag naar buiten. Je kunt er het hele jaar terecht voor activiteiten en wandelroutes, inlichtingen over onze natuurgebieden en vaak ook een hapje en een drankje. Ook voor bedrijven bieden de buitencentra mogelijkheden, met bedrijfsuitjes in de natuur en vergaderlocaties.

De 8 buitencentra op een rij

Tips van de boswachter

Vergaderen

Op zoek naar een inspirerende vergaderlocatie in het groen? In alle buitencentra vind je moderne vergaderzalen.  We hebben nog veel meer groene vergaderlocaties! Naar de vergaderlocaties
Naar de vergaderlocaties

De winkel van de buitencentra

Op zoek naar een origineel cadeau? In alle buitencentra is een winkel met producten om naar buiten te gaan en de natuur optimaal te beleven. Zoals gereedschap en accessoires voor bushcraft en scouting, maar ook verrekijkers en wandelkaarten. We hebben een uitgebreid assortiment natuurboeken en leuke cadeaus voor jong en oud. Van vogelhuisjes en oer-Hollandse schapenvachten tot (biologische) streekproducten van lokale leveranciers. Alle opbrengsten van de winkel komen natuurlijk ten goede aan de Nederlandse natuur.