Uit in de natuur

Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

Startpunt voor je dagje uit op de Sallandse Heuvelrug is Buitencentrum Sallandse Heuvelrug. Je vindt er horeca, een sterrenwacht, het is het startpunt voor activiteiten en wandelroutes en je kunt er vergaderen.

Welkom in Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug in Salland is ruim, open en héél stil. De uitgestrekte heidevelden en bossen zijn ideaal om op de fiets of te voet te verkennen. In het buitencentrum is onder andere een restaurant met open haard en terras, een expositieruimte, een telescoopruimte en planetarium en een winkel met leuke spullen. Ook worden er in het buitencentrum allerlei activiteiten georganiseerd en is er de mogelijkheid om te vergaderen. 

Winkel en horeca

In de winkel van het buitencentrum vind je producten om de natuur mee in te gaan, zoals verrekijkers en wandelkaarten. Maar ook verrassende souvenirs en cadeaus als natuurboeken en unieke streekproducten. 

In het buitencentrum vind je restaurant Buitengewoon Lekker. Met een groot terras, speeltuin en heerlijke gerechten met biologische streekproducten.

Over Salland

Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug is Overijssel op z’n hoogst. Dit gebied tussen Holten en Nijverdal, dat bestaat uit bos en heuvelachtige heidevelden, is bijna on-Nederlands met z’n hoogteverschillen en vergezichten. Het is ruim, open en héél stil. Grote wegen zijn er niet in de buurt en steden evenmin. De stilte van de golvende Sallandse heide werkt aanstekelijk. 

Lees verder