Uit in de natuur

Buitencentrum Oostvaardersplassen

Startpunt voor je dagje uit in de Oostvaardersplassen is Buitencentrum Oostvaardersplassen. Je vindt er horeca, het is het startpunt voor activiteiten en wandelroutes en je kunt er vergaderen.

Welkom in Buitencentrum Oostvaardersplassen

Buitencentrum Oostvaardersplassen is het startpunt voor een ontdekkingsreis door de Oostvaardersplassen. Er starten verschillende wandel- en fietsroutes, tal van excursies en andere activiteiten. In het bezoekerscentrum is ook horeca te vinden met een weids uitzicht over de plassen vanaf het terras. En je vindt er een infobalie, winkel en een film- en vergaderzaal.

Winkel

In de winkel van het buitencentrum vind je producten om de natuur mee in te gaan, zoals verrekijkers en wandelkaarten. Maar ook verrassende souvenirs en cadeaus als natuurboeken, unieke streekproducten.

Verkoop geweien
Tussen februari en april verliezen mannelijke edelherten hun gewei. Boswachters verzamelen de afgeworpen stangen voor wetenschappelijk onderzoek. Ze worden gemeten, gewogen en er worden monsters van genomen. Daarna zijn vanaf begin juli te koop in het Buitencentrum, zo lang de voorraad strekt. Prijs: van circa € 25 tot € 100, afhankelijk van gewicht en grootte, los of als set.

Horeca

In het buitencentrum vind je restaurant buitengewoon lekker. Het beschikt over een schitterend terras aan het water van de Oostvaardersplassen. Vanaf het restaurant op de begane grond of de tussenetage heb je uitzicht over een deel van het gebied. Ook is er een toiletgelegenheid in het buitencentrum.

Over de Oostvaardersplassen

Een groot moerasgebied met rietvlaktes, ruige graslanden, waterplassen, omringd door bossen: een waar vogelparadijs van internationale waarde. Dat zijn de Oostvaardersplassen, onderdeel van Nationaal Park Nieuw Land.

Lees verder