Uit in de natuur

Buitencentrum Almeerderhout

Buitencentrum Almeerderhout is het beginpunt voor een dagje naar buiten: een bezoek aan stadslandgoed De Kemphaan en de bossen rond Almere. Je vindt er tentoonstellingen, het is het startpunt voor activiteiten en wandelroutes en je kunt er vergaderen.

Welkom in Buitencentrum Almeerderhout

In en rond het buitencentrum vind je allerlei activiteiten rond het thema 'bevers', want in het Almeerderhout leven diverse groepen van dit knaagdier. Dit groengebied vlak naast de stad is ideaal voor een flinke wandeling om te speuren naar sporen van die bevers.

Ook voor kinderen is er van alles te beleven. Leef je uit in het Zuiderzee speelbos, zoek het hogerop in het klimbos van Fun Forest of kies één van de doe-paden die de boswachter heeft uitgezet (zie activiteiten). Honger gekregen? In restaurant Buitengewoon Lekker, met groot terras en uitzicht op speelbos en klimpark, vind je heerlijke streekgerechten om je tanden in te zetten

Winkel en horeca

In de winkel van het buitencentrum vind je producten om de natuur mee in te gaan, zoals verrekijkers en wandelkaarten. Maar ook verrassende souvenirs en cadeaus als natuurboeken, unieke streekproducten.

In het buitencentrum is restaurant Buitengewoon Lekker gevestigd (met uitzicht op het Zuiderzee Speelbos en het klimpark). Zie Bezoekersinformatie voor openingstijden. In het restaurant, met ruim terras, kun je terecht voor koffie, lunch of borrel. Gerechten worden bereid met veel biologische en/of streekproducten. 

Over Stadsbossen Almere

Op 10 minuten fietsen van Almere vind je het Almeerderhout, de Stadsbossen van Almere. In dit groene geheim van Flevoland verschuilt wild zich tussen het dichte groen en vind je honderden verscholen, romantische plekjes. Haviken en buizerds vliegen over de boomtoppen, reeën verschuilen zich tussen de lianen van kamperfoelie en wilde clematis onder de bomen. In het voorjaar geven de kikkers elke dag een kwaakconcert.

Lees verder