Uit in de natuur

Buitencentrum Drents-Friese Wold

Startpunt voor je dagje uit in het Drents-Friese Wold is Buitencentrum Drents-Friese Wold. Je vindt er tentoonstellingen, het is het startpunt voor activiteiten en wandelroutes en je kunt er vergaderen.

Welkom in Buitencentrum Drents-Friese Wold

Aan de rand van Nationaal Park Drents-Friese Wold ligt Buitencentrum Drents-Friese Wold. In dit bezoekerscentrum is de tentoonstelling Grenzeloos Wold te zien, met veel informatie over de natuur in het nationaal park. Er worden diverse activiteiten georganiseerd, kinderen kunnen bijvoorbeeld meedoen aan de bospicknick en het worteltrekken. Ook is er de mogelijkheid tot vergaderen.

Boswachterslab
Wil je weten hoe een werkkamer van de boswachter eruitziet? Kom dan kijken in het Boswachterslab! Je vindt er vondsten van de boswachter, zoals botten, veren en schedels. Maar ook boeken en werkspullen van de boswachter en een kaart, voor je eigen waarnemingen. Een rariteitenkabinet en veldstation in één.

Winkel en horeca

In de winkel van het buitencentrum vind je producten om de natuur mee in te gaan, zoals verrekijkers en wandelkaarten. Maar ook verrassende souvenirs en cadeaus als natuurboeken en unieke streekproducten.

In Buitencentrum Drents-Friese Wold is een horecagelegenheid gevestigd die tevens beschikt over een ruim terras. Bij Bosbrasserie de Bosch Spot kun je o.a. terecht voor koffie/thee met gebak, (soft-)ijs en diverse lunchgerechten en snacks. Voor meer informatie over de menukaart en/of reserveringen kunt u bellen met 06 31204762 of mailen naar info@bosbrasseriedeboschspot.nl.

Over het Drents-Friese Wold

Het Drents-Friese Wold is een van de grootste aaneengesloten bosgebieden van ons land. Maar dit nationale park is meer dan bos: je dwaalt hier van zandverstuiving naar vennetje, van heide naar moeras. En je ziet hier nog het typische esdorpenlandschap: bolle akkers rond de dorpjes en beekdalen vol bloeiende bloemen.

Lees verder