Uit in de natuur

Buitencentrum De Pelen

Startpunt voor je dagje uit in De Pelen is Buitencentrum De Pelen. Je vindt er tentoonstellingen, het is het startpunt voor activiteiten en wandelroutes en je kunt er vergaderen.

Welkom in Buitencentrum De Pelen

Buitencentrum De Pelen ligt aan de rand van Nationaal Park De Groote Peel. Het is het start- en eindpunt van verschillende wandel- en fietsroutes. In het bezoekerscentrum zijn fiets- en wandelkaarten, boeken en souvenirs te koop. Bij de informatiebalie worden doe- en ontdektochten verhuurd en starten diverse leuke activiteiten.

Winkel en horeca

In de winkel van het buitencentrum vind je producten om de natuur mee in te gaan, zoals verrekijkers en wandelkaarten. Maar ook verrassende souvenirs en cadeaus als natuurboeken, unieke streekproducten.
 
Bij de Peelkiosk (met serre en buitenterras) kun je terecht voor een kop koffie met lunch. Openingstijden: zie openingstijden buitencentrum. De Peelboerderij is van maandag t/m vrijdag beschikbaar voor vergaderingen, presentaties en andere reserveringen. Op zaterdag voor groepsarrangementen. Op zondag kun je er terecht voor lunch of borrel.

 

Over De Pelen

Er is maar één manier om de De Pelen te verkennen en dat is met stevige, waterdichte wandelschoenen aan. Op de grens van Noord-Brabant en Limburg vormen Mariapeel, Deurnsche Peel en Nationaal Park Groote Peel een indrukwekkend moeras. Hier laat het landschap zich lezen als een geschiedenisboek. Het overgrote deel van het veenmoeras werd door turfstekers afgegraven en als ‘het goud van de Peel’ verkocht. De sporen hiervan zijn nog overal aanwezig.

Meer over De Pelen