Natuurgebied

Noord-Limburg

Een heuvelachtig landschap, met natte hellingbossen en heide. Noord-Limburg doet niet onder voor zijn zuidelijke broertje!

Bezoekersinformatie

Ligging

Tussen Venlo, Venray en Deurne.

Deelgebieden

Onder Noord-Limburg vallen de gebieden Aastbroek, Broekhuizerweerd, Castenrayse Vennen, Gennepse Heide, Genneperhuis, Heesbeemden, Koelbroek, Leunse Paes, Loobeekdal, Maaspark Ooijen-Wanssum, Molenbeekdal, Niersdal, Rouwkuilen, Schadijkse Bossen, Schandelosche Broek, Schuitwater, Sint Jan Sleutelbergbos, Smakterveld, 't Ham, 't Sohr, Uvelderbos, Vlakbroek, Zaadtuin Grubbenvorst en Zeldersche Driessen.

Geopend

De natuurgebieden in Noord-Limburg zijn het hele jaar geopend.

Struinen

In het Lookbeekdaal mag je buiten de paden wandelen. Startlocatie: informatiepaneel aan Weverslo te Merselo. Ook bij de Leunse Paes kun je naar hartenlust struinen. Startlocatie: klaphek aan Baggerweg te Venray. Struingebied 't Ham ligt in het beekdal van de Grote Molenbeek. Misschien kom je wel een bever tegen! Startlocatie: parkeerplaats Hesselenweg te Horst.

Honden

Honden zijn welkom, mits aangelijnd. In het noordelijke deel van het gebied mogen ze los, maar alleen onder appèl. Let op de borden!

Activiteit of evenement melden

Wil je een activiteit of evenement organiseren in dit gebied? Meld je dan minimaal 4 weken van tevoren bij de boswachter. Voor meer informatie: aanmelden van evenementen en activiteiten.