Natuurgebied

Veluwe

Eén van de grootste natuurgebieden van Nederland, met bos, heide, zandvlakten, landgoederen en spectaculaire uitzichten.

Wild kijken

Op pad met de boswachter

Stap met de boswachter in een stoere Land Rover en maak kans op een ontmoeting met zwijn of edelhert tijdens een van de Grote Vijf-safari's. Een tocht langs plekken waar je normaal gesproken niet komt. Bekijk wild vanuit de wildarena's Hemellootjes, Witte Hoogt of Hazenbergen. Deze wildkijkposten zijn alleen van april t/m met de gids van Staatsbosbeheer te bezoeken. Of kom genieten van het geluid van burlende herten in de herfst. Het hele jaar door zijn er excursies met een boswachter of gids van Staatsbosbeheer. Bekijk het overzicht van excursies.

Wildkijkschermen

Zelf wild spotten? Vergroot je kans op een ontmoeting met wild en maak gebruik van één van de kijkschermen of uitkijkpunten, verspreid over de Veluwe. Hét begin van een spannend spel van geduld en geluk. De meeste kans heb je 's morgens vroeg of juist tegen de schemering.

Klik op onderstaande linkjes om naar de locaties van Staatsbosbeheer op Google Maps te gaan:

Naam Locatie Vorm Coördinaten
Ringakker Spelderholt Open wildscherm 52.14022 - 5.91462
Alvenschoten Hoog Buurlo Open wildscherm 52.18608- 5.84506
Laak Sprielderbos Open wildscherm 52.24180 -5.68164
Tongerenseweg Vierhouterbos Open wildscherm 52.33806 -5.84400
Paardenwei Noorderheide Open wildscherm 52.30608 -5.82356

Wandelroutes

Ontdek de Veluwe via een van de vele wandelroutes die de boswachters hier hebben uitgezet: van korte ommetjes tot lange struintochten. Al dwalend over de Veluwe maak je grote kans op een ontmoeting met wild. Wil je een dag lang genieten van alles wat de Veluwe zo uniek maakt? Kies dan voor het boswachterspad Kootwijk.