Natuurgebied

Veluwe

Eén van de grootste natuurgebieden van Nederland, met bos, heide, zandvlakten, landgoederen en spectaculaire uitzichten.

Wild spotten op de Veluwe

Bij de Veluwe denken we meteen aan bos, maar er is méér. Heidevelden, zandvlakten, landgoederen en weidegronden tot aan de horizon. Het is een prachtig gebied om te fietsen, wandelen en paardrijden.

In het hart van het gebied ligt een samenzwering van zand en wind: het Kootwijkerzand. En je vindt er zendstation Radio Kootwijk, een monumentaal pand met een bijzondere geschiedenis. In de boswachterij Ugchelen-Hoenderloo gaan natuur en houtoogst hand in hand. En het Speulderbos staat bekend om zijn eeuwenoude 'dansende' bomen. In het zuidwesten van de Veluwe gaan stuwwalbossen van eiken, beuken en berken langzaam over in akkers en graslanden, die uitkomen bij de Rijn en de IJssel.

De Veluwe is ook dé plek om wild te zien. Ga eens in de vroegte of in de avond stil op een kruising zitten. Misschien zie je wel een hert, ree of wild zwijn. En is het najaar de bronst van de edelherten een lust voor het oog en oor.

Contact
boswachters veluwe
Veluwe Boswachter van dit gebied
Otterloseweg 116
7339 GZ Ugchelen
veluwe@staatsbosbeheer.nl 055-5330057