Uit in de natuur

Fort bij Rijnauwen

Fort bij Rijnauwen is met zijn 31 hectare en 27 rijksmonumenten het grootste en groenste fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie én UNESCO Werelderfgoed. Niet alleen leven hier beschermde dieren en planten, ook de monumentale gebouwen met tot de verbeelding sprekende namen als caponniere en reduit zijn uniek in Nederland en verdienen alle aandacht en egards. Dat alles ligt verscholen op steenworp afstand van de stad Utrecht.

Activiteiten

Fort bij Rijnauwen is alleen toegankelijk tijdens rondleidingen en evenementen. 's Winters is het fort het domein van overwinterende vleermuizen. De meeste activiteiten vinden plaats van april tot en met oktober. Bekijk wat er de komende tijd te doen is op en rond dit fort.

Rondleidingen, expedities en andere activiteiten

Jaarrond zijn er rondleidingen op Fort bij Rijnauwen. Een ervaren gids neemt je mee in en rondom het fort en geeft met zijn verhalen een impressie van de rijke historie en de huidige natuur. Ook organiseert de boswachter regelmatig (educatieve) activiteiten en zijn er evenementen, zoals bijvoorbeeld voorstellingen van Holland Opera. 

Tip: ook in de omgeving van Fort bij Rijnauwen en op andere forten in de buurt zijn er activiteiten en routes.

Bekijk alle activiteiten in Kromme Rijn

Uitgelicht

Iets ten zuiden van Fort bij Rijnauwen ligt Fort bij Vechten met het Waterliniemuseum.

Waterliniemuseum

Ongeveer 2,5 kilometer ten zuiden van Fort bij Rijnauwen, vlak langs de A12, ligt Fort bij Vechten. In dit fort vind je het Waterliniemuseum met exposities en educatieve activiteiten. En buiten start het Bunkerpad, dwars door weilanden en langs bunkers. Kijk voor meer informatie op

website Waterliniemuseum.nl