Fort bij Rijnauwen

Activiteiten

Fort bij Rijnauwen is alleen toegankelijk tijdens rondleidingen en evenementen. 's Winters is het fort het domein van overwinterende vleermuizen. De meeste activiteiten vinden plaats van april tot en met oktober. Bekijk wat er de komende tijd te doen is op en rond dit fort.

Uitgelicht

Rondleidingen, expedities en andere activiteiten

Jaarrond zijn er rondleidingen op Fort bij Rijnauwen. Een ervaren gids neemt je mee in en rondom het fort en geeft met zijn verhalen een impressie van het de rijke historie en de huidige natuur. Ook organiseert de boswachter regelmatig (educatieve) activiteiten en zijn er evenementen, zoals bijvoorbeeld voorstellingen van Holland Opera. 

In 2024 starten er een drietal nieuwe expedities, geschikt voor het hele gezin. Bepakt met rugzak vol attributen en opdrachten ga je op stap met de expeditieleider. Je ontrafelt de mysteries van vleermuizen, treedt in de voetsporen treden van soldaten of ontdekt de natuur in optima forma.

Tip: ook in de omgeving van Fort bij Rijnauwen en op andere forten in de buurt zijn er activiteiten en routes.

Bekijk alle activiteiten in Kromme Rijn
Iets ten zuiden van Fort bij Rijnauwen ligt Fort bij Vechten met het Waterliniemuseum.

Waterliniemuseum

Ongeveer 2,5 kilometer ten zuiden van Fort bij Rijnauwen, vlak langs de A12, ligt Fort bij Vechten. In dit fort vind je het Waterliniemuseum met exposities en educatieve activiteiten. En buiten start het Bunkerpad, dwars door weilanden en langs bunkers. Kijk voor meer informatie op

website Waterliniemuseum.nl