Contact

Waterpret

Van vaartochten en pootjebaden en kamperen aan het water: verkoeling vind je in onze waterrijke natuur!

Een zomer lang plezier in onze waterrijke natuur

Tijd voor waterpret? Dát vind je bij Staatsbosbeheer. Laat je rondvaren door onze natuurgebieden of kom met je kinderen waterdiertjes zoeken. We hebben de mooiste wandelroutes langs het water voor je geselecteerd. Is het echt heel warm? Zoek dan verkoeling in een van onze speelvijvers. En voor wie zich wat langer terug wil trekken in onze waterrijke natuur zijn er natuurlijk onze kampeerterreinen en vakantiewoningen nabij water.

Waterpret voor volwassenen

Van struinen door modderige kreken op Tholen en suppen in de Weerribben, tot snorkelen in de Groenlanden en speuren naar bevers of zeehonden... Of gewoon relaxed op de boot mee natuurlijk. Ga voor een beetje waterpret deze zomer eens mee met onze gidsen en boswachters!

Bekijk de activiteiten

Kliederen aan de waterkant

Kinderen en water is een gouden combinatie. We hebben de leukste activiteiten aan het water voor je op rij gezet: van waterdiertjes zoeken in de sloot tot strandjutten aan zee en struinen langs de oevers van de Waal.

Naar de kinderactiviteiten

Wandelen langs het water

Langs stranden, beken of in bossen gelegen vennen. Welk landschap je ook kiest, wandelen langs de waterkant geeft net dat beetje extra. En bij heel mooi weer lukt het misschien om even met je voeten het koele water in te gaan...

Boswachterspaden langs het water

Speelvijvers

Urenlang speelplezier vind je bij onze speelvijvers. Midden in de natuur genieten van verkoelende waterpret! Ook in veel van onze speelbossen vind je water: van stapstenen door een watergeul, tot waterpompen en waterspeelplaatsen. Let op: het kan erg druk zijn. Geef elkaar de ruimte, mijd drukke gebieden en tijdstippen.

Waterpret bij jou in de buurt

Kamperen aan het water

Voor je ontbijt een frisse duik in het meertje bij je tent of genieten van zonsondergang aan zee? Verschillende van onze kampeerterreinen liggen aan het water. En in het Kuinderbos kun je zelfs kamperen op een vlot...

Bekijk de kampeerplaatsen

Vakantiewoningen aan zee

Vakantie aan zee: met de wind door je haren en de zon op je neus banjeren langs de branding. Langs de kust liggen op loopafstand van het strand enkele vakantiewoningen van Buitenleven. Sfeervolle woningen met voldoende rust en privacy en alle comfort voor een ontspannen vakantie in de natuur.

Overzicht vakantiewoningen aan zee