Uit in de natuur

Uit in de natuur met je school

Kom met je klas naar buiten en beleef de natuur van dichtbij! Bij Staatsbosbeheer hebben we verschillende natuur-educatieve activiteiten: van vrolijke kabouterpaden voor de allerkleinsten, tot speelbossen om lekker in te rauzen. Maar ook het programma NatuurWijs om je helemaal in de natuur onder te laten dompelen of doe-opdrachten voor in de buurt van je school. En comfortabel op pad? Begin dan vanuit een van onze buitencentra, hét vertrekpunt voor je dag in de natuur.

Natuurwijs: de natuur als klaslokaal

Met je klas de natuur in? Meld je dan aan bij NatuurWijs. De Natuurwijzer maakt een programma op maat en wijst buiten de weg. De kinderen ervaren de natuur door te kijken, voelen, ruiken, luisteren en proeven. Dat blijft pas écht hangen:want leren over de natuur doe je natuurlijk in de natuur! Dit natuurprogramma is geschikt voor alle groepen.

Bekijk de mogelijkheden op Natuurwijs.nl

Onze aanbevelingen

Doe-opdrachten

Ga met je klas op ontdekkingsreis door de natuur rond je eigen school. Deze opdrachten zijn ontwikkeld door Stichting NatuurWijs, die voor Staatsbosbeheer natuureducatie vormgeeft. Op de website van NatuurWijs vind je meer dan 100 natuuropdrachten.

Bekijk alle doe-opdrachten op Natuurwijs.nl

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles wat Staatsbosbeheer te bieden heeft voor scholen? Zoals ons natuuronderwijsprogramma, sport- en spelideeën, boomfeestdag en tips voor groene schoolreisjes bij jou in de buurt?
Meld je aan voor de gratis scholennieuwsbrief