Uit in de natuur

Uit in de natuur met je school

Kom met je klas naar Staatsbosbeheer en beleef de natuur van dichtbij: van vrolijke kabouterpaden voor de allerkleinsten, klauteren en klimmen in de speelbossen tot een onderdompeling van wel 3 dagen in de natuur met het educatieve NatuurWijs.

Buiten gebeurt het

Boswachter Marijke Vaes: "Kom met je klas naar buiten en beleef de natuur van dichtbij! Bij Staatsbosbeheer hebben we verschillende natuur-educatieve activiteiten: van vrolijke kabouterpaden voor de allerkleinsten, tot speelbossen om lekker in te rauzen en het programma NatuurWijs om je helemaal in de natuur onder te laten dompelen. En comfortabel op pad? Begin dan vanuit een van onze buitencentra, hét vertrekpunt voor je dag in de natuur."

NatuurWijs: de natuur als klaslokaal

Met je klas de natuur in? Meld je dan aan bij NatuurWijs. De Natuurwijzer maakt een programma op maat en wijst buiten de weg. De kinderen ervaren de natuur door te kijken, voelen, ruiken, luisteren en proeven. Dat blijft pas écht hangen:want leren over de natuur doe je natuurlijk in de natuur! Dit natuurprogramma is geschikt voor alle groepen.

Onze aanbevelingen

Uitgelicht

Buitencentra

Bezoek eens één van onze buitencentra.  Middenin de natuur en hebben een uitgebreid educatief programma voor alle groepen van het basisonderwijs. Dit zijn onze buitencentra
Dit zijn onze buitencentra

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles wat Staatsbosbeheer te bieden heeft voor scholen? Zoals ons natuuronderwijsprogramma, sport- en spelideeën, boomfeestdag en tips voor groene schoolreisjes bij jou in de buurt?
Meld je aan voor de gratis scholennieuwsbrief