Uit in de natuur

Naar buiten met kinderen

Speurtochten in de natuur, op zoek naar wilde dieren of spelen met kabouters... Bekijk de tips van de boswachter om met de kinderen naar buiten te gaan.

Aanbevelingen

Uitjes in de natuur voor kinderen

Op zoek naar een uitje in de natuur met je (klein)kinderen? We hebben volop tips voor een dagje uit met kinderen, voor alle leeftijden. Een gezellige dag met het hele gezin, uitjes waar kinderen over de natuur kunnen leren en uitjes die in ieders budget passen. De leukste natuuruitjes met kinderen vind je hier.

Buitenspelen

In de herfst willen kinderen natuurlijk niets liever dan banjeren door de herfstblaadjes, paddenstoelen bekijken en stampen in de plassen. Kortom: buitenspelen! De boswachter daagt je uit om al spelend en speurend, klauterend en struinend de natuur te ontdekken. Er valt van alles te spelen, doen en ontdekken buiten en vies worden mag!

Doe-opdrachten: decembermaand

Met de nieuwe natuuropdrachten van december leer je over de natuur tijdens de donkere feestmaand. Denk aan een spannende schemerwandeling, het gedrag van spechten en kerstkunst van natuurlijke materialen. Op de website van NatuurWijs vind je meer dan 100 doe-opdrachten voor buiten, voor elk seizoen.