Nieuws

NK Plassen Stampen 2022 van start

  • 18 november 2022
  • Flora en fauna

Het heeft de afgelopen dagen flink geregend, en de komende dagen wordt het alleen maar natter. Hierdoor zullen de plassen nog groter en dieper worden. Daarom heeft Staatsbosbeheer besloten dat het NK Plassen Stampen 2022 vandaag van start gaat. Aan de derde editie van het NK zijn nieuwe sprong-categorieën toegevoegd en kunnen mensen voor het eerst ook op TikTok meedoen.

Een professionele jury van zes boswachters gaat letten op stamp- en spring-skills, moddergehalte, spetterbereik, enthousiasme en originaliteit van de deelnemers. Gedurende het NK kan jong en oud een filmpje van hun sprong of stamp in een regenplas op Instagram of TikTok delen met de hashtag #NKPlassenStampen2022. Ook is er een Facebook-evenement waarin je jouw filmpje kunt delen. 

Alle seinen op groen

Boswachter van Staatsbosbeheer én weerdeskundige Henk-Jan van der Veen heeft de seinen op groen gezet voor de start van het NK Plassen Stampen. "Er is de komende tijd veel regen in de weersvoorspelling. Samen met een natte bodem levert dat grote en diepe plassen op, hét ingrediënt voor een succesvol NK! En zeg nou zelf, wat is lekkerder dan onbekommerd vies worden?!"

Categorieën

Om iedereen de kans te geven zijn er vier categorieën:

  • Peutersprong: één tot vier stampers jonger dan 4 jaar
  • Leeftijdsgenotensprong: één tot vier stampers van vier jaar en ouder van ongeveer dezelfde leeftijd
  • Familie-/ Gezinssprong: één tot vier stampers van minimaal twee generaties
  • Groepssprong: alle andere sprongen

De boswachtersjury, bestaande uit boswachters Amy, Daan, Denny, Henk-Jan, Jonathan en Vera, wijst per categorie één winnaar aan. Elke winnaar krijgt een exclusieve privé-excursie, gegeven door een boswachter van Staatsbosbeheer. Iedereen doet automatisch mee door een sprong te delen op Instagram of TikTok met de hashtag #NKPlassenStampen2022. Ook is er een Facebook-evenement. Alle informatie staat op staatsbosbeheer.nl/nkplassenstampen. Plassenstampers die geen gebruik maken van social media, kunnen hun spetterende video versturen naar plassenstampen@staatsbosbeheer.nl.

Naar buiten

Met het NK Plassen Stampen motiveert Staatsbosbeheer kinderen én volwassenen uit om ook bij mindere weersomstandigheden naar buiten te gaan. Dat kan naar het bos zijn, maar ook naar het park in de buurt. Tijdens de vorige editie ontving Staatsbosbeheer maar liefst 523 inzendingen van enthousiaste plassenstampers. De winnende sprongen van 2021 zijn in deze video te zien.

Meer weten?

Het regent! Dus je kunt binnen zitten balen of... naar buiten gaan en in de plassen stampen! Wij boswachters zien je graag avonturen beleven, spelen en genieten in de natuur. Dat legt de basis voor het leren en ontwikkelen van een gezonde, actieve levensstijl. Meer weten over het NK? Ga naar de actiepagina. Kijk voor meer inspiratie voor uitjes in de frisse lucht op staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/met-kinderen.

Meer over dit onderwerp