Nieuws

NK Plassen Stampen 2021 van start gegaan!

  • 01 december 2021
  • Natuureducatie

Het NK Plassen Stampen 2021 wordt gehouden van 1 t/m 8 december 2021. Na een succesvolle eerste editie vorig jaar, organiseert Staatsbosbeheer voor de tweede keer het NK Plassen Stampen. Ook dit jaar kan iedereen meedoen.

Een professionele jury van 6 boswachters let op stamp- en spring-skills, moddergehalte, spetterbereik, enthousiasme en originaliteit van de deelnemers. In 1 week tijd kunnen jong en oud een filmpje van hun sprong of stamp in een regenplas op Instagram en Twitter delen met de hashtag #NKPlassenStampen2021. Ook is er een Facebook-evenement waarin je jouw filmpje kunt delen, of kun je jouw inzending mailen naar plassenstampen@staatsbosbeheer.nl.. 

#NKPlassenStampen2021

Boswachter van Staatsbosbeheer én weerdeskundige Henk-Jan van der Veen heeft de seinen op groen gezet voor de start van het NK Plassen Stampen. "Er is veel regen in de weersvoorspelling en samen met een al natte bodem levert dat grote en diepe plassen, hét ingrediënt voor een succesvol NK! En zeg nou zelf, wat is lekkerder dan onbekommerd vies mogen worden?!"

Categorieën

Om iedereen evenveel kans te geven zijn er 4 categorieën: individuele stamper jonger dan 6 jaar; individuele stamper 6 tot 10 jaar; individuele stamper ouder dan 11 jaar en de groepssprong. Elke winnaar krijgt een exclusieve excursie door een boswachter van Staatsbosbeheer én een prijzenpakket met natuurcadeaus.

Naar buiten

Met het NK Plassen Stampen nodigt Staatsbosbeheer kinderen én volwassenen uit om ook bij mindere weersomstandigheden naar buiten te gaan. Vorig jaar, toen het NK nog niet aan het weer was gekoppeld en vrijwel de gehele maand november werd gehouden, ontving Staatsbosbeheer honderden inzendingen.

Meer buitenspelen

Het regent! Dus je kunt binnen zitten balen of... naar buiten gaan en in de plassen stampen! Wij boswachters zien je graag avonturen beleven, spelen en genieten in de natuur. Dat legt de basis voor het leren en ontwikkelen van een gezonde, actieve levensstijl. Kijk voor meer inspiratie op staatsbosbeheer.nl/buitenspelen.

Meer over dit onderwerp