Nieuws

Winnaars NK Plassen Stampen 2021 bekend

  • 21 december 2021
  • Bosbeheer

In de eerste week van december was het erg nat buiten; de ideale omstandigheden om juist dán het NK Plassen Stampen 2021 te houden. Iedereen kon die week filmpjes maken en insturen van het springen en stampen in regenplassen. Staatsbosbeheer ontving maar liefst 523 inzendingen van enthousiaste plassenstampers.

Om iedereen evenveel kans te geven, waren er 4 categorieën: individuele stamper jonger dan 6 jaar; individuele stamper 6 tot 10 jaar; individuele stamper ouder dan 11 jaar en de groepssprong.

Een professionele jury van 6 boswachters heeft de inzendingen beoordeeld op spetterbereik, originaliteit, doorzettingsvermogen, modderigheid/viesheid en enthousiasme, en kwam tot de volgende winnaars:

  • Categorie 0-5 jaar: Jelmer Sybe Bergsma, Akkrum (2 jaar)
  • Categorie 6-10 jaar: Pleun van Hees, Mill (10 jaar)
  • Categorie 11+ jaar: Joyce van der Mee & Merel van der Werf, Oisterwijk (27 en 33 jaar)
  • Categorie groepssprong: Groep 3 van Basisschool de Es, Hellendoorn

Van harte gefeliciteerd! Nieuwsgierig naar de winnende filmpjes? Bekijk deze op staatsbosbeheer.nl/nkplassenstampen.

Elke winnaar krijgt een exclusieve excursie door een boswachter van Staatsbosbeheer én een prijzenpakket met natuurcadeaus. De redactie van Staatsbosbeheer neemt persoonlijk contact op met de winnaars.

Met het NK Plassen Stampen, dat ook volgend jaar in de natste week van de herfst zal worden gehouden, nodigt Staatsbosbeheer kinderen én volwassenen uit om ook bij mindere weersomstandigheden naar buiten te gaan. Onze boswachters zien bezoekers graag avonturen beleven, spelen en genieten in de natuur. Dat legt de basis voor het leren en ontwikkelen van een gezonde, actieve levensstijl. Kijk voor meer inspiratie op staatsbosbeheer.nl/buitenspelen.

Meer over dit onderwerp