Nieuws

Actie Nederland plant bomen levert 65.731 bomen op

  • 31 maart 2021
  • Flora en fauna

De actie Nederland plant bomen verrijkt ons land met 65.731 bomen. Samen met Staatsbosbeheer, Nationale Boomfeestdag en Buitenfonds kwam de EO in actie voor een groener Nederland. De afgelopen maanden kon iedereen voor € 7,50 een boom kopen via nederlandplantbomen.nl. Ook kinderen kwamen in actie met Zapp Your Planet Bos. Een aantal bomen is al geplant, de rest wordt tijdens het volgende boomplantseizoen in alle 12 provincies in de grond gezet.

EO-presentator Bert van Leeuwen ging in maart voor het tv-programma Nederland plant bomen op NPO1 in gesprek met boswachters van Staatsbosbeheer en op zoek naar mooie persoonlijke verhalen rondom bomen. Bert is trots op het eindresultaat: “Wat een ontzettend mooi aantal. Ik wil iedereen bedanken die een boompje heeft bijgedragen. Met elkaar hebben we ons land weer een stuk groener gemaakt! Dat is goed voor het klimaat én geeft ons en de volgende generaties nog meer ruimte om te genieten van de prachtige natuur in eigen land.” 

Zapp Your Planet Bos

Ook kinderen leverden een groene bijdrage aan de actie met Zapp Your Planet. Ze staken de handen uit hun mouwen om zoveel mogelijk geld op te halen voor nieuwe bossen. Voor het tv-programma stuurden ze goede ideeën op voor het enige echte Zapp Your Planet Bos. Dat bos is nu blijvend leuker gemaakt met onder andere een freerunparcours, chillplek en een TikTok-paal. EO-presentator Anne-Mar Zwart presenteerde het EO-programma op NPO Zapp: “Ik ben zo ontzettend trots om bekend te mogen maken dat deze kids wel € 11.640 hebben opgehaald voor deze actie. Van cupcakes bakken, het organiseren van sponsorlopen tot aan het inleveren van zakgeld: ik wil alle kinderen die geld hebben ingezameld bedanken!” 

Partners

Nederland plant bomen is een initiatief van de EO, in samenwerking met Staatsbosbeheer, Stichting Nationale Boomfeestdag en Buitenfonds. De EO heeft met de campagne Nederland in beweging gebracht om op een verantwoorde manier met de natuur om te gaan. Staatsbosbeheer en Stichting Nationale Boomfeestdag zorgen ervoor dat in elke provincie bomen geplant worden. Met Stichting Nationale Boomfeestdag werd tevens samengewerkt om vooral kinderen te stimuleren om met de klas of met ouders, oma’s en opa’s bomen te kopen om ze te (laten) planten. Ook hebben zij een grote bijdrage geleverd aan het aantal bomen. Buitenfonds verzorgt de financiële afhandeling en zorgt voor verantwoording van de plantwerkzaamheden.

Bomen planten

Wil jij ook een bijdrage leveren aan meer bos in Nederland? Of wil je een boom planten om iets te vieren of herdenken? Bekijk hier de mogelijkheden.
Meer over dit onderwerp