Contact

Plant een boom...

... voor een groenere leefomgeving of om iets te vieren of herdenken

Plant een boom

Wil jij ook een bijdrage leveren aan meer bos in Nederland? Of wil je een boom planten om iets te vieren of herdenken? Bekijk hier de mogelijkheden.

Nederland plant bomen

Bomen voor nieuwe bossen in alle 12 Nederlandse provincies, dat is het doel van de campagne Nederland plant bomen. Bossen spelen een belangrijke rol in het zorgen voor schone lucht, opslag van CO2, biodiversiteit en een gezondere leefomgeving. Draag ook jouw boompje bij aan een groener Nederland. De campagne is een initiatief van Omroep EO, samen met Staatsbosbeheer, Stichting Nationale Boomfeestdag en Buitenfonds.

 

Plant een boom via Nederlandplantbomen.nl

Bomen voor het Kuinderbos

Boswachter Harco Bergman: "In het Kuinderbos staan veel essen, maar die zijn getroffen door de essentakziekte. We vervangen deze bomen door nieuwe soorten, zodat een stabiel, gevarieerd en toekomstbestendig bos ontstaat. Daarnaast is er ook ruimte voor nieuwe bomen." 

Doneer voor bomen in het Kuinderbos

Bomen voor baby's

Via de Stichting Nationale Boomfeestdag kun je een boom laten planten ter herinnering aan de geboorte van een kind. Jaarlijks wordt er in het babybos een plaquette neergezet met de namen en geboortedata van de kinderen voor wie er een boom is geplant. 

Plant een geboorteboom

Bos van de toekomst

In het Abbekindersebos op Zuid-Beveland (Zeeland) en in de Drentse boswachterij Odoorn ligt een Bos van de toekomst. Hier kun je een boom planten ter nagedachtenis aan een dierbare of ter herinnering aan een bijzonder moment, zoals een huwelijk of jubileum. 

Plant een boom in Zeeland Plant een boom in Drenthe

Voor bedrijven

Wil je als bedrijf een bijdrage leveren aan meer bomen in Nederland? Neem dan contact op met het Buitenfonds over de mogelijkheden via T 085-0091000 of vraag@buitenfonds.nl Of kijk voor meer informatie op Buitenfonds.nl/zakelijk.

Zakelijke partnerships met Buitenfonds

Meer bos

Bossen zijn van levensbelang. Ze zorgen voor zuurstof, zijn goed voor het klimaat en belangrijk voor de biodiversiteit. Ze zuiveren onze lucht en leveren hout voor bijvoorbeeld vloeren en gebouwen. En mensen houden van bossen om in te wandelen en fietsen. Daarom wil Staatsbosbeheer meer bos in Nederland en planten we komende 10 jaar minstens 5.000 hectare nieuw bos aan. In onze Bosvisie staat hoe we dat aanpakken. 

Lees onze bosvisie

Bijna 1,6 miljoen bomen geplant

Afgelopen winter hebben we bijna 1,6 miljoen bomen geplant. Stukken bos die aangetast waren door essentaksterfte zijn opnieuw ingeplant en we hebben ruim 70 hectare nieuw bos aangelegd. Daarmee zijn de eerste stappen gezet voor de uitbreiding van bos in Nederland.

Lees het nieuwsbericht