Nieuws

Meer bos door campagne ‘Nederland plant bomen’

  • 24 februari 2021
  • Recreatie

Met de actie ‘Nederland plant bomen’ roepen we iedereen in Nederland op om de eigen provincie groener te maken. Dat kan heel simpel door voor €7,50 een boom te kopen via nederlandplantbomen.nl. Van de gekochte bomen worden nieuwe bossen geplant in alle provincies. 'Nederland plant bomen' is een initiatief van EO, Staatsbosbeheer, Stichting Nationale Boomfeestdag en Buitenfonds.

Een groener Nederland

De EO maakt zich samen met Staatsbosbeheer hard voor een groener Nederland, omdat bomen onmisbaar zijn voor mens én dier. Niet alleen zorgen bomen voor schone lucht, een goed klimaat, beschutting en verkoeling. Het bos biedt ook de ruimte om van de natuur te genieten. Het is een plek van rust en ontspanning, juist in deze hectische tijd vol onzekerheid. 

Nieuw bos

Staatsbosbeheer plant de komende 10 jaar 5.000 hectare nieuw bos in Nederland. Maar hiervoor is wel geld nodig. Door deze samenwerking brengen we de ambitie om snel nieuw bos aan te planten een stap dichterbij. Via Buitenfonds dragen al veel bedrijven mee aan projecten in de natuur, maar met deze actie kan iedereen zorgen voor meer nieuw bos in Nederland.

Draag een boompje bij!

Via nederlandplantbomen.nl kan iedereen in Nederland een boompje bijdragen aan deze actie. In 1 minuut koop je een boom en daarmee creëer je nieuw bos in een provincie naar keuze. Ook kan een sportclub, buurt of bedrijf via de website een eigen team vormen om zoveel mogelijk bomen op te halen. 

Persoonlijke verhalen op tv

De actie ‘Nederland plant bomen’ sluit in maart af met twee tv-programma’s. Op NPO 1 trekt EO-presentator Bert van Leeuwen op met boswachters uit verschillende provincies. Ze vertellen met passie over hun werk in het bos. Ook kan de kijker genieten van prachtige bosverhalen van gewone mensen voor wie bomen om persoonlijke redenen bijzonder zijn geworden.  
 
NPO Zapp creëert het ideale Zapp Your Planet-bos aan de hand van ingezamelde ideeën van kinderen. De Zapp Your Planet-actie roept kinderen op om geld in te zamelen, waardoor er nog meer bomen geplant worden. 

Nederland plant bomen’ is vanaf 8 maart dagelijks te zien om 16.45 uur bij de EO op NPO 1. Op zaterdag 13 maart is er een extra lange uitzending te zien om 17.20 uur.  
Zapp Your Planet’ is vanaf 6 maart wekelijks te zien rond 10.00 uur bij de EO op NPO Zapp. 

Partners 'Nederland plant bomen'

'Nederland plant bomen' is een initiatief van de EO, in samenwerking met Staatsbosbeheer, Stichting Nationale Boomfeestdag en Buitenfonds. Staatsbosbeheer zorgt ervoor dat in elke provincie terreinen beschikbaar komen om nieuwe bossen aan te leggen en plant de bomen. Met Stichting Nationale Boomfeestdag wordt samengewerkt om vooral kinderen te stimuleren om met de klas of met ouders, oma’s en opa’s bomen te gaan kopen om ze te (laten) planten in de bossen van Staatsbosbeheer. Buitenfonds ontvangt de donaties, maakt na afloop het geld over aan Staatsbosbeheer en zorgt voor verantwoording van de plantwerkzaamheden.

Lees het originele bericht hier.

Meer over dit onderwerp