Nieuws

Campagne ‘Nederland plant bomen’ van start

  • 18 november 2020

Nieuw bos in elk van de 12 provincies: dat is het doel van de campagne Nederland plant bomen waarmee de EO op 18 november 2020 van start gaat. De omroep roept, samen met Staatbosbeheer, Stichting Nationale Boomfeestdag en Buitenfonds, iedereen in Nederland op om mee te werken aan een groener Nederland door het kopen van bomen. Met die bomen worden in de twaalf Nederlandse provincies nieuwe bossen aangelegd. 

Meer bos

Bossen spelen een belangrijke rol in het zorgen voor schone lucht, opslag van CO, biodiversiteit en een gezondere leefomgeving. Met hulp van alle Nederlanders komt er meer bos in ons land. Staatsbosbeheer zorgt ervoor dat in elke provincie terreinen beschikbaar komen om nieuwe bossen aan te leggen en plant de bomen.

Nieuw bos

We roepen gezamenlijk alle Nederlanders op om samen bomen te planten. Een boom kost € 7,50, inclusief het planten en de eerste jaren jeugdverzorging in één van de nieuwe bossen. 

De campagne bestaat uit een online platform: nederlandplantbomen.nl, een serie korte tv-afleveringen van 1 tot 6 maart 2021 op NPO1 en wordt afgesloten tijdens de 64ste Nationale Boomfeestdag op 17 maart 2021. Op instagram.com/nederlandplantbomen zijn enthousiaste vloggende boswachters, mooie natuurfoto’s en persoonlijke verhalen te vinden. 

Meedoen?

Ga naar www.nederlandplantbomen.nl 

 
Meer over dit onderwerp