Nieuws

Akkoord voor plannen Koekamp

  • 25 februari 2019

Gemeente Den Haag en Staatsbosbeheer gaan de Koekamp voor station Den Haag Centraal verbeteren. Er komen meer bomen en planten en struiken die ook aantrekkelijk zijn voor bijen en vogels. De wandel- en fietspaden worden verbeterd, het besloten deel van de Koekamp gaat open voor het publiek en er komt een informatiepunt als toegangspoort tot het Nationaal Park Hollandse Duinen. Het hertenkamp blijft uiteraard bestaan.

Veiliger en ruimer

De plannen sluiten aan bij het ontwerp van de nieuwe kruising voor het station. De kruising Rijnstraat - Bezuidenhoutseweg wordt veiliger en ruimer. Door de groene inrichting vormt de kruising één geheel met de Koekamp. Ook laat de gemeente de overkapping achter de Malietoren verbreden. Dat zorgt voor een betere verbinding met het Haagse Bos. 

Onder het Koningin Julianaplein wordt nu een ondergrondse fietsenstalling gebouwd. Hierdoor fietsen er in de spits zo’n 8.000 mensen door het gebied en lopen er veel voetgangers. Met de verbeteringen is er voor hen voldoende ruimte. Bovendien sluiten Koningin Julianaplein en de Koekamp dan goed op elkaar aan.

Groene stadsentree

Gemeente Den Haag en Staatsbosbeheer werken voor dit project samen. De nieuwe plannen horen bij de verbeteringen van het gebied rond Den Haag Centraal. Het doel is bezoekers vanuit het station, een nog groenere kennismaking met de stad te geven. Hoewel de gemeenteraad het ontwerp vorig jaar al had aangenomen, waren nog enkele aanpassingen in het ontwerp nodig. De gemeenteraad stemde onlangs volledig in met de plannen.

 

Meer informatie

Meer over dit onderwerp