Natuurgebied

Haagse Bos

Heerlijk stadsbos om te wandelen, te luieren of hutten te bouwen in het speelbos. Een groene oase in een hectische stad.

Haagse Bos: groene oase in hectische stad

Waar zie je buizerds en ijsvogels broeden midden in de stad? Waar hoor je in de herfst de bronstroep van edelherten en damherten, ook midden in de stad? Dat kan alleen in het Haagse Bos zijn, een groene oase in het hectische Den Haag.

In dit eeuwenoude bos maakte de rijke Haagse adel vroeger rijtochtjes en vierde ‘het volk’ feest. Die kermissen in het bos liepen zo vaak uit de hand dat ze in de 18de eeuw verboden werden. Het Malieveld is nog steeds het toneel van grote demonstraties, festivals, concerten en andere evenementen. Maar in de rest van het gebied gaat het er minder ruig aan toe.

In het Haagse Bos kom je vandaag de dag om rustig te wandelen of te luieren op een van de ligweides. Of om te kijken naar de herten, die in de romantische Koekamp, met zijn vijvers en kronkelende paadjes, loom liggen te herkauwen. En in de twee speelbossen kunnen kinderen heerlijk spelen en zelf hutten bouwen. Met de Haagse Bos app ontdekken kleine en grote kinderen de geheimen van het bos middels een interactieve puzzeltocht op je mobiel. Genieten!

Contact
Boswachter Mark Kras
Mark Kras Boswachter van dit gebied
Boslaan 10-12
2594 NB Den Haag
westvoorden@staatsbosbeheer.nl 070-3851050