Contact

De Wadden

Fietsen van polder naar duin of speuren naar zeehonden. Op de Waddeneilanden kom je echt tot rust.

Vind het eilandgevoel

De Waddeneilanden. Unieke gebieden met zeehonden, schelpdieren en vele vogelsoorten, die er rusten op weg naar het Noorden of Zuiden. Overal hoor en ruik je de zee. Staatsbosbeheer biedt op de eilanden volop activiteiten aan. Wandelroutes leiden je langs de mooiste plekken van de eilanden. En logeren op een Waddeneiland kan natuurlijk ook. Kom genieten van rust, de weidsheid en de rijkdom aan leven.

Texel

Zó veel natuur, daar moet je van kunnen genieten, vindt Staatsbosbeheer. Daarom is er een uitgebreid netwerk van fiets- en wandelpaden en uitkijkpunten aangelegd. Op Texel waai je uit tot in je tenen. Ontdek Texel, geniet van Texel!

lees verder

Vlieland

Wie Vlieland zegt, zegt strand. Maar het kleinste Waddeneiland is méér. Vanaf het hoge Vuurboetsduin, waarop de rode vuurtoren staat te pronken, is bijna het hele eiland te overzien: bos, kwelders, duinen, vijvers, wad en zand. 

lees verder

Terschelling

Op de kaart is het middelste Waddeneiland Terschelling maar een smalle streep land tussen Noordzee en Waddenzee. Overal hoor en ruik je de zee. Op Terschelling besef je voortdurend dat je op een eiland bent.

 
lees verder

Ameland

Stralend wit strand, bos en heide, schilderachtige dorpjes, duizenden vogels en negentig kilometer fietspad. Dát is Ameland. Zwemmen, zonnen, ballen, vliegeren, zandkastelen bouwen; het hoort bij een vakantie op de Wadden.

lees verder

Rottum

Sinds mensenheugenis spreken ze tot de verbeelding: Rottumeroog, Rottumerplaat en Zuiderduin, 3 onbewoonde Groningse Waddeneilandjes in het mooiste natuurgebied van Nederland. 

lees verder