Natuurgebied

Westerwolde

In Westerwolde kun je eindeloos fietsen en wandelen door een intiem landschap van bossen, vennetjes en beken.

Bezoekersinformatie

Ligging

In het zuidoosten van Groningen, tussen Ter Apel en Winschoten.

Deelgebieden

Onder Westerwolde vallen de gebieden Bellingwolderbos, Blijhamsterbos, Breedwisch, Breetuinen, De Gaast, De Lethe, Engbert Drenthbos, Hasseberg, Hoorndermeeden, Holle Beetse Vennekampen, Loosterveen, Lyskemeer, Sellingerbossen, Ter Borg, Ter Wupping, Ter Apelerbossen en Veendiepsterplassen.

Grootte gebied

Staatsbosbeheer beheert ongeveer 2.600 hectare natuur in Westerwolde.

Geopend

Westerwolde is het hele jaar toegankelijk. 

Fysieke beperking

De betonnen fietspaden zijn geschikt voor rolstoelgebruikers, maar de paden zijn niet heel breed (1,5m).

Honden

In Westerwolde mogen honden op de volgende plekken los lopen:

Bekijk ook het kaartje met gebieden waar honden los mogen

Voor kinderen

Er zijn digitale dierkaarten verstopt langs deze wandelroutes: Kanunnikenpad, Ter Wupping, Vledderbos en in Sellingen los van een wandelroute. Lees meer over de Perfect Earth Animals-app.

Wandelen

Staatsbosbeheer heeft diverse wandelroutes uitgezet in Westerwolde. Kijk voor meer wandelroutes op Westerwolde.groningen.nl en StichtingBoermarke.nl

Mountainbiken

In Westerwolde ligt een mountainbikenetwerk van meer dan 200 km. Het netwerk bestaat uit 5 verschillende routes, die met elkaar zijn verbonden. Je vindt de routes op Groningen.nl.

Paardrijden

In Westerwolde vind je verschillende ruiterroutes.

Kanoën

De Ruiten Aa leent zich voor mooie kanotochten. Op verschillende plaatsen langs de Ruiten Aa liggen steigers. Op de website van Peddel en pedaal staan adressen waar een kano gehuurd kan worden. Op verschillende plaatsen zijn Peddel- en Pedaalstations ingericht met kano’s én fietsen.

Activiteit of evenement melden

Wil je een activiteit of evenement organiseren in dit gebied? Meld je dan minimaal 4 weken van tevoren bij de boswachter. Voor meer informatie: aanmelden van evenementen en activiteiten.