Natuurgebied

Voorne-Putten

Kreken met rietkragen en uitgestrekte akkers wisselen elkaar af. In Voorne-Putten vind je volop vogels en mooie bloeiers.

Bezoekersinformatie

Ligging

Achter de Maasvlakte (vanaf de Noordzee gezien) en ten zuiden van Europoort Rotterdam ligt het Zuid-Hollandse eiland Voorne-Putten.

Deelgebieden

Beerenplaat, Kooisteebos, Mallebos, Polder Biert, Ravensehout, Spuigors, Vierambachtenboezem, Wellevliet, Wolvenpolder

Op Voorne-Putten beheert Staatsbosbeheer ook een aantal gebieden in opdracht van Recreatieschap Voorne-Putten: Bernisse, Brielse Meer, De Uitwaayer, Oostvoornse Meer en Slikken van Voorne.

Honden

Honden zijn aangelijnd in de meeste gebieden op Voorne-Putten welkom, tenzij anders aangegeven. Uitzondering is het Natura2000-gebied Slikken van Voorne. Bekijk op de kaarten waar honden los, aan de lijn of niet mogen komen. Het principe is hond aan de lijn tenzij anders aangegeven.

Wandelen

Op Voorne-Putten vind je een uitgebreid netwerk van wandelpaden. Kijk voor een overzicht van wandelroutes op de website Opvoorneputten.nl

Fietsen

Met de fietsrouteplanner van Nederlandfietsland.nl stel je eenvoudig zelf je fietsroute samen om het eiland te verkennen. Of kies een route uit op Opvoorneputten.nl. Via meldpuntroutes.nl kun je een melding doen van schade of gebreken in de knooppuntbewegwijzering.

Zwemmen

Officiële zwemlocaties hebben een blauw bord met gele onderrand. Vaak is er een ballenlijn in het water aanwezig. De Omgevingsdienst Midden-Holland controleert de zwemwaterkwaliteit tussen 1 mei en 30 september. Kijk voor actuele informatie op zwemwater.nl.

Activiteit of evenement melden

Wil je een activiteit of evenement organiseren in dit gebied? Meld je dan minimaal 4 weken van tevoren bij de boswachter. Voor meer informatie: aanmelden van evenementen en activiteiten.