Natuurgebied

Vechtstreek

Nabij statige landgoederen langs de rivier de Vecht ligt een drassig natuurgebied op de plek van voormalige veenwinning. Een oase voor trekvogels en waterminnende planten en dus ook voor mensen.

Bezoekersinformatie

Ligging

Ten noordwesten van de stad Utrecht, aande oostkant van de A2 en het Amsterdam-Rijnkanaal.

Deelgebieden

Onder Vechtstreek vallen de gebieden Bethunepolder (226 ha), Molenpolder (220 ha), Fort Tienhoven en Westbroekse Zodden (267 ha).

Geopend

De Westbroekse Zodden en Bethunepolder zijn van zonsopgang tot zonsondergang toegankelijk op wegen en paden. De Molenpolder is alleen toegankelijk tijdens excursies met een open boot onder begeleiding van een gids. 

Fysieke beperking

  • De boottochten in de Molenpolder zijn geschikt voor rolstoelgebruikers die zelfstandig of met hulp in een boot kunnen zitten. Er is een korte wandeling in het gebied. Het is dan mogelijk in de boot te wachten.
  • Het Bert Bos wandelpad is afgesloten met draaihekken. Voor toegang kunt u contact opnemen met de boswachter via utrechtwest@staatsbosbeheer.nl. In natte perioden kunnen de paden drassig zijn.
  • In de Bethunepolder zijn een aantal doorgaande fiets- en wandelpaden die begaanbaar zijn voor rolstoelen.

Honden

In de Westbroekse Zodden zijn honden niet toegestaan. In de Bethunepolder zijn honden op de Meeuwenseweg welkom, mits aan de lijn.

Activiteit of evenement melden

Wil je een activiteit of evenement organiseren in dit gebied? Meld je dan minimaal 4 weken van tevoren bij de boswachter. Voor meer informatie: aanmelden van evenementen en activiteiten.