Natuurgebied

Schoorlse Duinen

Een eeuw geleden nog één grote zandbak, nu een prachtige mix van strand en duinen, bossen en heide.

Bezoekersinformatie

Ligging

Direct ten noorden van Bergen.

Grootte gebied

Ongeveer 1.875 hectare.

Geopend

De Schoorlse Duinen zijn het hele jaar toegankelijk. Op een hoop plekken mag je van de paden af. In Jan Bas z'n tuintje, Speelkuil, Wulpendal, Hargerplas, Groeter Zandgat kun je de duinen op je eigen manier ontdekken.

Fysieke beperking

De verharde fietspaden zijn toegankelijk voor rolstoelen. Begeleiding is aan te raden, in verband met de soms stevige hellingen. Bij het buitencentrum is een aangepaste parkeerplaats. Er is een rolstoel te leen tegen betaling van een borgsom, die vooraf is te reserveren.

Voor kinderen

Er zijn digitale dierkaarten verstopt in de buurt van de Roetroute en de Familieroute. Open de app Perfect Earth Animals als je bij de wandelroute bent en ga op zoek naar de dierkaarten! Lees hier meer over de Perfect Earth Animals-app.

Honden

Honden zijn het hele jaar welkom. In het broedseizoen, van 1 maart tot 1 september, alleen aangelijnd, om verstoring te voorkomen. Buiten deze periode mogen honden los, onder appèl. Let op: in de begrazingsgebieden gelden afwijkende regels. Deze herken je aan de borden. 

Activiteit of evenement melden

Wil je een activiteit of evenement organiseren in dit gebied? Meld je dan minimaal 4 weken van tevoren bij de boswachter. Voor meer informatie: aanmelden van evenementen en activiteiten.