Radio Kootwijk

Bezoekersinformatie

Het imposante Radio Kootwijk, dat het midden houdt tussen een tempel en een sfinx, contrasteert prachtig met de lege, woeste omgeving.
 • Niet alle routeplanners en navigatiesystemen herkennen Radio Kootwijk en leiden soms naar een andere plaats.
  Advies: vanaf A1 afslag 19 (Hoenderloo-Apeldoorn), sla af richting Apeldoorn (N304). Na 250m linksaf, volg de borden Hoog Buurlo/Radio Kootwijk. Deze weg volgen en na ongeveer 6 km kom je bij het dorp Radio Kootwijk. Op de T-splitsing in het dorp rechtsaf. De parkeerplaats is vlak voor de toegangspaaltjes van het hoofdgebouw rechtsaf.
  Coördinaten voor navigatie: N 520 19' 29,9'' en E 0050 49' 38,1''.

 • Voormalig zendgebouw Radio Kootwijk ligt in een kwetsbaar natuurgebied. Voor autoverkeer is de enige weg er naar toe door het dorp Radio Kootwijk. Om natuur en inwoners te ontzien, geldt betaald parkeren. Er zijn 150 parkeerplekken. Kosten: € 6 per dag (alleen pinnen). Ook vragen we u de maximum snelheid op de toegangswegen (60 km/u) en in het dorp (30 km/u) te respecteren.
  Gratis parkeren is mogelijk op de parkeerplaatsen bij Hoog Buurlo of bij 't Leesten. Van hieruit leiden wandel- en fietspaden naar Radio Kootwijk.
  Voor zakelijke bezoekers en organisatoren van evenementen is een parkeer- en vervoersplan op maat mogelijk.

 • Radio Kootwijk is niet bereikbaar per openbaar vervoer. Het dichtstbijzijnde NS station is in Apeldoorn, waar je OV-fietsen kunt huren. De afstand is ca.15 km.

 • De gebouwen van het voormalig zendstation zijn alleen toegankelijk tijdens excursies en evenementen. Bekijk de agenda op Hierradiokootwijk.nl.

 • Zendgebouw Radio Kootwijk is toegankelijk voor mensen met een fysieke beperking, met uitzondering van de toren.

 • Honden zijn welkom, mits aangelijnd.