Natuurgebied

Kromme Rijn

Kastelen, buitenplaatsen, kersenboomgaarden en knotwilgen. Een historisch landschap aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug.

Bezoekersinformatie

Ligging

Overlangbroek ligt tussen Wijk bij Duurstede en Leersum. Nieuw Wulven ligt tussen Houten en Bunnik.

Deelgebieden

Onder Kromme Rijn vallen de gebieden Elpad, Nieuw Wulven, Overlangbroek, Polder Vuylcop, Raaphof, Waalsebos en Wulperhorst. En een aantal forten en werken die deel uitmaken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie: Fort bij Vechten, Fort bij 't Hemeltje, Inundatiekanaal, Werk aan de Groeneweg, Werk aan de Korte Uitweg, Werk aan de Waalse Wetering.

Grootte

Overlangbroek is 162 hectare groot, waarvan 52 hectare toegankelijk is. Nieuw Wulven is ongeveer 110 hectare groot.

Geopend

De meeste gebieden zijn het hele jaar toegankelijk, behalve Notenlaan, Polder Vuylcop en Raaphof, die zijn afgesloten. Kijk voor de toegangsregels op de borden bij de ingang van de gebieden. Fort Vechten is tijdens openingstijden te bezoeken. 

Honden

Honden zijn welkom, mits aangelijnd. In het Waalse bos mogen honden op sommige plekken los.

Fysieke beperking

De verharde paden van Nieuw Wulven, Eplad, Waalse Bos, Werk aan de groene weg, Werk aan de korte Uitweg en Fort Vechten zijn toegankelijk voor mensen met een fysieke beperking. Werk aan de groene weg bestaat uit een loopgravenstelsel waar een stevige rolstoel tussendoor kan.

Activiteit of evenement melden

Wil je een activiteit of evenement organiseren in dit gebied? Meld je dan minimaal 4 weken van tevoren bij de boswachter. Voor meer informatie: aanmelden van evenementen en activiteiten