Natuurgebied

IJsselmonde

Oude natuur en vogelrijke nieuwe bossen, waarin de stad even heel ver weg lijkt. IJsselmonde is verrassend!

Bezoekersinformatie

Ligging

IJsselmonde ligt in de Maasdelta ten zuiden van Rotterdam, ten oosten van Spijkenisse en ten westen van Dordrecht.

Deelgebieden

Valckesteijnse Bos en Develsbos.

In IJsselmonde beheert Staatsbosbeheer ook een aantal gebieden in opdracht van Natuur- en recreatieschap IJsselmonde: Waal en Devel, Oude Maas West, Zuidelijk Randpark, Oude Maas Oost, Oost-IJsselmonde.

Honden

Honden mogen in IJsselmonde loslopen, tenzij anders aangegeven. Het overzicht van de hondenuitlaatgebieden laat zien waar honden loslopend, aangelijnd of niet welkom zijn. Ook bij de gebieden staan borden.

Wandelen

Met het Wandelroutenetwerk IJsselmonde is 320 km wandelroute uitgezet op IJsselmonde en in Rotterdam Zuid. Download de folder of stel met de routeplanner je eigen wandelroute samen langs de knooppunten. Meer routes vind je op Ontdekijsselmonde.nl. Via meldpuntroutes.nl kun je een melding doen van schade of gebreken in de knooppuntbewegwijzering.

Fietsen

Met de fietsrouteplanner van Nederlandfietsland.nl stel je eenvoudig zelf je fietsroute samen om eiland IJsselmonde te verkennen. Via meldpuntroutes.nl kun je een melding doen van schade of gebreken in de knooppuntbewegwijzering.

Zwemmen

Officiële zwemlocaties hebben een blauw bord met gele onderrand. Tussen 1 mei en 1 september controleert de Omgevingsdienst Midden-Holland de zwemwaterkwaliteit. Kijk voor actuele informatie op zwemwater.nl.

Varen

De Blauwe Verbinding is een 15 kilometer lange waterverbinding van het Zuiderpark in Rotterdam naar de Zuidpolder in Barendrecht via het toekomstige landschapspark het Buijtenland van Rhoon. Deze bevaarbare recreatieve route zorgt ook voor waterberging, schoon water en legt een ecologische verbinding tussen de verschillende groengebieden.

Veerponten

Op veerponten.nl vind je een overzicht van alle fiets- en voetgangerspontjes in de buurt.

Activiteit of evenement melden

Wil je een activiteit of evenement organiseren in dit gebied? Meld je dan minimaal 4 weken van tevoren bij de boswachter. Voor meer informatie: aanmelden van evenementen en activiteiten.