Natuurgebied

Groene Hart - Krimpenerwaard

Op en top Hollands polderland. Met lange stroken land, knotwilgen langs de sloten en een verende bodem.

Bezoekersinformatie

Ligging

Midden in het Groene Hart, ten zuiden van Gouda, omsloten door Lek, Vlist en Hollandse IJssel.

Deelgebieden

In de Krimpenerwaard beheert Staatsbosbeheer de volgende natuur- en recreatiegebieden in opdracht van Groenalliantie Midden-Holland: Loetbos en Krimpenerhout.

Honden

Honden zijn aangelijnd toegestaan, tenzij anders aangegeven. Op het hondenstrandje in Krimpenerhout mogen honden los lopen.

Wandelen

Het wandelroutenetwerk Krimpenerwaard omvat circa 200 kilometer aan wandelwegen deels over onverharde paden. Met de routeplanner stel zelf je route samen. Download de folder voor meer informatie. Op Struinen en Vorsen vind je nog meer wandelingen. Via meldpuntroutes.nl kun je een melding doen van schade of gebreken in de knooppuntbewegwijzering

Fietsen

Het fietsroutenetwerk in de Krimpenerwaard telt 45 knooppunten en 153 kilometer fietspaden. Met de knooppuntenkaart of krimpenerwaard-fietsroutenetwerk (PDF) stel je je eigen fietsroute samen. Op Struinen en Vorsen vind je nog meer fietsroutes. Via meldpuntroutes.nl kun je een melding doen van schade of gebreken in de knooppuntbewegwijzering.

Varen

Het Kanoroutenetwerk Krimpenerwaard biedt meer dan 60 kilometer vaarroutes voor kanovaarders, door het boerenland van het veenweidegebied en over veenriviertjes. Bij de startpunten staan informatiepanelen met overzichtskaarten waarmee je je route kunt uitstippelen. Door het Loetbos gaat een 22 km lange kanoroute, langs dorpjes naar Krimpen aan den IJssel. Kano's zijn te huur bij Kanocentrum Loetbos of Kanocentrum Haastrecht

Zwemmen

Officiële zwemlocaties zijn te herkennen aan het blauwe bord met gele onderrand. Vaak is er ook een ballenlijn onder water aanwezig. De Omgevingsdienst Midden-Holland controleert de zwemwaterkwaliteit tussen 1 mei en 30 september. Actuele informatie over zwemwaterkwaliteit is te controleren op zwemwater.nl.

Parkeergelegenheid

Bij de surfplas Krimpenerhout (via C.G. Roosweg) en bij Loetbos (Loet 4).

Activiteit of evenement melden

Wil je een activiteit of evenement organiseren in dit gebied? Meld je dan minimaal 4 weken van tevoren bij de boswachter. Voor meer informatie: aanmelden van evenementen en activiteiten.