Natuurgebied

Groene Hart - Krimpenerwaard

Op en top Hollands polderland. Met lange stroken land, knotwilgen langs de sloten en een verende bodem.

Over Groene Hart - Krimpenerwaard

In de Krimpenerwaard beheert Staatsbosbeheer een aantal natuur- en recreatiegebieden in opdracht van Groenalliantie Midden-Holland.

Loetbos

Het 10 kilometer lange Loetbos tussen Krimpen aan den IJssel en Bergambacht is een trekpleister voor natuurliefhebbers. Dit natuur- en recreatiegebied heeft weilanden, bos én het meanderende riviertje de Loet. Je kunt er prima wandelen en fietsen. Een deel van het Loetbos is stiltegebied, zodat planten en dieren zich in alle rust kunnen ontwikkelen. Zo vind je hier planten als de ronde zonnadauw en uniek voor de Krimpenerwaard is de broedende lepelaar.

Krimpenerhout

Krimpenerhout, aan de rand van Krimpen, is een recreatiegebied met surfplas, strandje met ligweide en een apart hondenstrand. Op een kwartiertje lopen ligt Speelpolder Polderrijk, een paradijs voor kinderen om slootje te springen, hutten te bouwen of lekker te knutselen met wat ze in de natuur tegenkomen. In het Koeienbos wandel je tussen de zwart-bonte koeien door. Ze zijn zo gewend aan mensen dat je ze gerust kunt aaien.

Speelpolder Polderrijk in natuurgebied Krimpenerhout