Natuurgebied

Goeree-Overflakkee

Op dit eiland tussen zoet en zout ligt voor iedere natuurliefhebber wat moois aan de horizon

Een eiland tussen zoet en zout

Het groene en waterrijke eiland Goeree-Overflakkee op de grens van Zuid-Holland en Zeeland staat bekend als een eiland van zon, zee, en rust. Op het eiland zijn verschillende krekenlandschappen, bossen en natuurgebieden in het beheer van Staatsbosbeheer. Goeree-Overflakkee heeft voor iedere natuur en cultuurliefhebber wat wils.

Het eiland heeft een watergebonden landschap met duinen, dijken, slikken en kreken. Het eiland vertelt het verhaal van leven met en tegen het water. De kreken op Goeree-Overflakkee geven het landschap zijn karakteristieke gezicht. In de kronkelende watertjes, die in vroegere tijden het zeewater bij vloed het land in bracht, bloeien tegenwoordig bijzondere planten en tref je vele soorten water- en weidevogels aan.

Op het eiland Goeree-Overflakkee vind je indrukwekkende geschiedenis, cultuurhistorie en bijzondere natuurgebieden. Vogelliefhebbers kunnen ook hun hart ophalen op Goeree-Overflakkee. Het veelzijdige landschap trekt veel verschillende soorten vogels aan. Combineer een dagje vogels kijken met een heerlijke fiets- of wandeltocht en geniet van de rust op het eiland.

 

Contact
boswachter Lotte Dalmeijer
Lotte Dalmeijer Boswachter van dit gebied
Veerweg 1C
3281 LX Numansdorp
zuid-hollandsedelta@staatsbosbeheer.nl 0186-658282