Uit in de natuur

Buitenplaats Elswout

Op buitenplaats Elswout stap je terug in de tijd. Al begin 17de eeuw kozen rijke kooplieden uit Amsterdam deze plek als hun 'buiten'. Iedere eigenaar drukte zijn eigen stempel op de buitenplaats. Bijna 400 jaar later is Elswout uitgegroeid tot een groene parel waar natuur en cultuur samenkomen.

Vergaderen, feesten en commerciële activiteiten

Je bent op Elswout ook welkom voor vergaderingen, zakelijke bijeenkomsten of privé-ontmoetingen. In een groot of klein gezelschap, binnen of in de buitenlucht, eenvoudig of uitgebreid. Bekijk hier de mogelijkheden.

Vergaderen op Elswout

De recent gerestaureerde jachtkamer in het poortgebouw van Elswout is beschikbaar voor bijeenkomsten, zoals een vergadering, cursus of training tot 8 personen. Lees verder
Lees verder

Orangerie Elswout

De orangerie op Elswout is een prachtige plek voor feesten en partijen. En op zondag is het restaurant open 10.30-17.30 uur voor een kopje koffie of lunch. Lees verder
Lees verder

Commerciële activiteiten en reportages

Voor commerciële activiteiten, professioneel gebruik of activiteiten met groepen is toestemming van Staatsbosbeheer nodig. Vaak zijn hier ook kosten aan verbonden. Aanvraag via elswout@staatsbosbeheer.nl, daar kan je ook het Activiteitenkader Elswout opvragen waarin voorwaarden en spelregels voor activiteiten buiten de reguliere toegangsregels van Elswout zijn opgenomen.

Fotografie

Voor het maken van professionele (trouw, familie etc.) foto- en videoreportages op Elswout en Duinlust gelden specifieke regels en voorwaarden. U bent verplicht hiervoor een tijdsvak te boeken via onze website. Dit geldt niet voor overige partijen (mode, magazines, reclame, televisie etc.) Zij hebben schriftelijke toestemming van Staatsbosbeheer nodig. Stuur minimaal 5 werkdagen voor de gewenste datum een aanvraag naar elswout@staatsbosbeheer.nl onder vermelding van naam, bedrijf, aantal personen, datum en tijdstip.

Evenementen

Wil je een publieksactiviteit organiseren op Elswout? Bijvoorbeeld een klassieke muziekwandeling of iets anders dat past bij de beleving van Elswout? Er zijn beperkte mogelijkheden. Voordat je aan de slag gaat met een plan, vraag eerst het Activiteitenkader Elswout op via elswout@staatsbosbeheer.nl. Daarin staan handvatten, voorwaarden en spelregels voor activiteiten buiten de reguliere openingstijden van Elswout.

Let op: Voor vragen over activiteiten of evenementen bij Orangerie of Grote huis neem je met hen zelf contact op.