Buitenplaats Elswout

Werk in uitvoering

Op buitenplaats Elswout stap je terug in de tijd. Al begin 17de eeuw kozen rijke kooplieden uit Amsterdam deze plek als hun 'buiten'. Iedere eigenaar drukte zijn eigen stempel op de buitenplaats. Bijna 400 jaar later is Elswout uitgegroeid tot een groene parel waar natuur en cultuur samenkomen.

Werk in uitvoering

Staatsbosbeheer wil Elswout ook op de lange termijn veiligstellen. Gebouwen op de buitenplaats hebben of krijgen een nieuwe functie, zodat deze niet verloren gaan. Lees meer over de werkzaamheden die hierbij horen.

Rijksmonument en culturele buitenplaats

Staatsbosbeheer heeft een nieuwe koers voor Elswout uitgezet in de visie ‘Gastvrije culturele buitenplaats vol natuur en beleving’. Elswout is een plek voor genieten, reflectie, natuur, kunst en cultuur en een plek waar een breed publiek welkom is. De buitenplaats blijft dicht bij haar kernwaarden zoals cultuurhistorie, natuur, landschappelijke variëteit en kwaliteit, openbaarheid en rust. Deze buitenplaats biedt daarmee een hoogwaardige werkplek voor de ondernemende regio, voor culturele projecten en bijhorende beleving en zingeving op niveau die bijdraagt een gezond woon- en leefklimaat voor de regio. Kortom; een gastvrije culturele buitenplaats vol beleving en natuur. Meer informatie over de werkzaamheden en planning: Impuls buitenplaats Elswout