Uit in de natuur

Buitenplaats Elswout

Op buitenplaats Elswout stap je terug in de tijd. Al begin 17de eeuw kozen rijke kooplieden uit Amsterdam deze plek als hun 'buiten'. Iedere eigenaar drukte zijn eigen stempel op de buitenplaats. Bijna 400 jaar later is Elswout uitgegroeid tot een groene parel waar natuur en cultuur samenkomen.

Bezoek Elswout

Hier vind je informatie over openingstijden, bereikbaarheid en toegankelijkheid van buitenplaats Elswout.

  • De tarieven voor de parkeerplaats bij Elswout: € 1,50 per uur, € 6,50 per dag. Betalen uitsluitend met PIN of creditcard. Ben je een vaste bezoeker van buitenplaats Elswout? Kies dan voor het gemak van een jaarabonnement voor het parkeerterrein. De parkeeropbrengsten komen ten goede aan het onderhoud van buitenplaats Elswout. De parkeerplaats aan de Duinlustweg is gratis.

  • Elswout is vrij toegankelijk voor wandelaars van zonsopgang tot zonsondergang. De deuren van Elswout sluiten automatisch bij zonsondergang.
    Houd rekening met de privacy van de ondernemers en bewoners op Elswout. Het Grote huis wordt gebruikt als kantoorpand en is niet toegankelijk. 

  • Op Elswout is de o.a. de groene wandelroute toegankelijk voor mensen met een fysieke beperking.

  • De orangerie op Elswout is een prachtige plek voor feesten en partijen. En op zondag is het restaurant open 10.30-17.30 uur voor een kopje koffie of lunch.

  • Honden zijn welkom, mits aangelijnd.

  • Hardlopen, fietsen en gemotoriseerd verkeer zijn niet toegestaan. Datzelfde geldt voor open vuur, dronevliegen en metaaldetectie.

  • Voor het maken van een professionele (trouw, familie etc.) foto- en videoreportages op Elswout en Duinlust gelden specifieke regels en voorwaarden. U bent verplicht hiervoor een tijdsvak te boeken via onze website. Dit geldt niet voor commerciële (mode, magazines, reclame, televisie etc.) partijen. Zij hebben schriftelijk toestemming van Staatsbosbeheer nodig. Stuur minimaal 5 werkdagen voor de gewenste datum een aanvraag naar elswout@staatsbosbeheer.nl onder vermelding van naam, aantal personen, datum en tijdstip.

  • Voor het maken van (trouw)foto- en videoreportages op Elswout en Duinlust gelden specifieke regels en voorwaardenParticulieren kunnen nu online hun tijdvak voor een fotoshoot boekenDit geldt niet voor commerciële partijen. Zij hebben schriftelijk toestemming van Staatsbosbeheer nodig. Stuur minimaal 5 werkdagen voor de gewenste datum een aanvraag naar elswout@staatsbosbeheer.nl onder vermelding van naam, aantal personen, datum en tijdstip.