Natuurgebied

Drents-Friese Wold

Dwaal van zandverstuiving naar vennetje, van heide naar moeras. Het Drents-Friese Wold is groots in zijn schoonheid.

Bezoekersinformatie

Ligging

Tussen Appelscha en Diever, op de grens van Friesland en Drenthe.

Deelgebieden

Onder Drents-Friese Wold vallen de gebieden Appelscha, Veenhuizermaden, Vledderveld.

Grootte gebied

Nationaal Park Drents-Friese Wold is ca. 6.100 hectare groot. Staatsbosbeheer beheert 4.000 hectare in het park en ca. 1.000 hectare in de omgeving.

Nationaal Park Drents-Friese Wold

Het Drents-Friese Wold maakt deel uit van Nationaal Park Drents-Friese Wold.

Geopend

Het Drents-Friese Wold is het hele jaar toegankelijk.

Fysieke beperking

Buitencentrum Drents-Friese Wold is rolstoeltoegankelijk. Hier start ook het familiepad; dit is geschikt voor rolstoelen.  

Voor kinderen

Er zijn digitale dierkaarten verstopt in de buurt van Buitencentrum Drents-Friese Wold en bij de wandelroutes De Bult en Oude Willem. Open de app Perfect Earth Animals als je bij het buitencentrum of de wandelroute bent en ga op zoek naar de dierenkaarten! Lees hier meer over de Perfect Earth Animals-app.

Honden 

Honden zijn aangelijnd welkom in het Drents-Friese Wold, behalve in het broedseizoen op het Aekingerzand. Hier zijn honden van 1 maart tot 1 september niet toegestaan. Ook zijn er hondenloosloopgebieden. Lees er alles over in de folder.

Fietsen

Bij het buitencentrum is een oplaadpunt voor elektrische fietsen. Adressen van fietsverhuurders via VVV Drents-Friese Wold.

Paardrijden

In het Drents-Friese Wold ligt ruim 110 km gemarkeerde routes voor ruiters en menners. Alle paden zijn toegankelijk voor menwagens. Er zijn parkeerplaatsen speciaal voor trailers. Hier rijd je zo een route op en is veel ruimte om te parkeren en je paard in en uit te laden. Actuele route en de locaties van de parkeerplaatsen vind je op de website van Nationaal Park Drents-Friese Wold. Wil je een eigen route uitstippelen? Doe dit dan via de website buitenrijden.nl van de KNHS

Activiteit of evenement melden

Wil je een activiteit of evenement organiseren in dit gebied? Meld je dan minimaal 4 weken van tevoren bij de boswachter. Voor meer informatie: aanmelden van evenementen en activiteiten.