Contact

Shell en Staatsbosbeheer planten 5 miljoen bomen

Samenwerken aan gezonder en groener bos in Nederland.

Partners voor Nederlands bos

Shell en Staatsbosbeheer planten de komende 12 jaar samen 5 miljoen bomen in Nederlandse bossen. Dat doen we op lege plekken die zijn ontstaan door essentaksterfte. Shell investeert daarvoor in totaal € 17,4 miljoen in het Buitenfonds.

Zo compenseren we de bomen die geveld zijn door essentaksterfte en dragen we bij aan CO₂-compensatie. Daarnaast gaan we samenwerken op het gebied van kennisuitwisseling, educatie en innovatie.

Weten in welke provincies de eerste herplant van bossen plaats vindt?

Bekijk de kaart

Samen verantwoordelijkheid nemen

Shell en Staatsbosbeheer nemen de verantwoordelijkheid om bij te dragen aan de klimaatdoelstellingen van Nederland. Ieder vanuit zijn eigen doelen en aanpak.

Meer over de samenwerking

Essentaksterfte

Veel Nederlandse bossen zijn aangetast door de essentaksterfte, een agressieve schimmelziekte waarvan de bomen niet herstellen. Samen met Shell brengen we 5 miljoen bomen terug in de Nederlandse natuur.

Meer over essentaksterfte

Duurzaam en klimaatbestendig Nederland

Het partnerschap met Shell past in de aanpak van Staatsbosbeheer om samen met partners te werken aan een duurzaam en klimaatbestendig Nederland.

Meer over Biobased Economy

Bosprojecten op de kaart

Verspreid over Nederland gaan we de komende 12 jaar 5 miljoen bomen planten. Bekijk op de kaart in welke provincies de eerste plantacties het komende jaar plaats gaan vinden.

Bekijk de kaart

Buitenfonds

Shell en Staatsbosbeheer gaan in Nederland de komende 12 jaar samenwerken. Om te beginnen investeert Shell € 17,4 miljoen in Buitenfonds, een onafhankelijke stichting die geld werft voor waardevolle projecten in de natuurgebieden van Staatsbosbeheer. Zo kunnen bedrijven en particulieren investeren in de Nederlandse natuur.

Meer over het Buitenfonds

Shell en energietransitie

Shell wil bijdragen aan de versnelde transitie naar hernieuwbare energie in Nederland. De samenwerking met Staatsbosbeheer sluit daarop aan. 

Lees meer op Shell.nl

Veelgestelde vragen

Shell en Staatsbosbeheer? Op het eerste gezicht wellicht een verrassende combinatie. Toch hebben we goede redenen om de handen ineen te slaan. Dat leggen we je graag uit aan de hand van deze veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen