Organisatie

Recreatieschappen

Staatsbosbeheer beheert natuur- en recreatiegebieden voor een aantal recreatieschappen in Utrecht en Zuid-Holland. Daarnaast ontwikkelen, begeleiden en realiseren we projecten die ervoor zorgen dat deze gebieden nóg aantrekkelijker worden om naar buiten te gaan.

Recreatieschap Stichtse Groenlanden

Bestuur
Op recreatieschapstichtsegroenlanden.nl/organisatie vindt u informatie over en van het bestuur van het recreatieschap.

Naar buiten
Op recreatieschapstichtsegroenlanden.nl/recreatiegebieden staat informatie over de terreinen die we beheren voor het recreatieschap: 't Waal, De Leyen, Grutto, Haarrijnseplas, Hampoort, Heulse Waard, Honswijkerplas, Laagraven, Maarsseveense Plassen, Nedereindse Plas, Oortjespad, Ruigenhoek, Salmsteke, Strijkviertel, Vinkeveense Plassen.

Projecten
Op recreatieschapstichtsegroenlanden.nl/projecten leest u het laatste nieuws over de werkzaamheden in deze gebieden.

Groenalliantie Midden-Holland

Bestuur
Op groenalliantiemiddenholland.nl vindt u informatie over en van het bestuur van Groenalliantie.

Naar buiten
Op Staatsbosbeheer.nl staat informatie over het Loetbos en Krimpenerhout in de Krimpenerwaard. En over de gebieden rond de Reeuwijkse Plassen: 't Weegje, Twaalfmorgen, Reeuwijkse Hout, Goudse Hout, Gouwebos, Elfhoeven en Oostpolder.

Projecten
Op groenalliantiemiddenholland.nl/projecten leest u het laatste nieuws over de werkzaamheden in deze gebieden.

Natuur- en recreatieschap IJsselmonde

Bestuur
Op natuurenrecreatieschapijsselmonde.nl vindt u informatie over en van het bestuur van dit schap, en over de projecten voor beheer en ontwikkeling van het gebied.

Naar buiten
Op staatsbosbeheer.nl/ijsselmonde staat informatie over Waal en Devel, Oude Maas West, Zuidelijk Randpark, Oude Maas Oost en Oost-IJsselmonde.

Recreatieschap Rottemeren

Bestuur
Op recreatieschaprottemeren.nl vindt u informatie over en van het bestuur van het recreatieschap, en over de projecten voor beheer en ontwikkeling van het gebied.

Naar buiten
Informatie over Hoge Bergse Bos, Lage Bergse Bos, Bleiswijkse Zoom, Bleiswijkse Fles, Nessebos, Zevenhuizerplas, Eendragtspolder en Zevenhuizer Zoom is te vinden op staatsbosbeheer.nl/rottemeren. Kijk voor informatie over recreatieondernemers en evenementen in de Rottemeren op ookditisderotte.nl.

Recreatieschap Voorne-Putten

Bestuur
Op recreatieschapvoorneputten.nl vindt u informatie over en van het bestuur van het recreatieschap, en over de projecten voor beheer en ontwikkeling van het gebied.

Naar buiten
Informatie over Bernisse, Brielse Meer, De Uitwaayer, Oostvoornse Meer en Slikken van Voorne staat op staatsbosbeheer.nl/voorneputten.