Salland

Dwaal over de verlaten paden en heidevelden van de Sallandse Heuvelrug, langs grillige eiken en stokoude jeneverbessen.

Activiteiten

De Sallandse Heuvelrug biedt verschillende activiteiten en excursies aan voor jong en oud. Bekijk snel wat er de komende tijd te doen is in dit natuurgebied. Staat er niets gepland? Kom dan binnenkort nog eens kijken.

Wil je met collega's, familie of vrienden een excursie plannen? Geef je wensen door via het aanvraagformulier. De boswachter neemt dan contact met je op en kan je vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Met de Heideslak over de Sallandse Heuvelrug - lange rit

€ 7.00 € 3.50

Minder goed te been en graag de natuur in? Met elektrokar de Heideslak ontdek je comfortabel de uitgestrekte natuur van de Sallandse Heuvelrug! Een tocht door de bossen, langs de schaapskooi en naar de Noetselerberg voor een weidse uitzicht over het heidelandschap.

 • Excursies
Electrokar met passagiers in het bos

Nachtzwaluwen van de Sallandse Heuvelrug

€ 7.50 € 5.00

Wandel met de gids mee de schemer van de Sallandse Heuvelrug in, op zoek naar een mysterieuze, sprookjesachtige bewoner: de nachtzwaluw.

 • Excursies
 • Dieren
Nachtzwaluw tegen tak grove den gedrukt

Fietsen over de Sallandse Heuvelrug

€ 5.00 € 4.00

Fiets door het on-Nederlandse landschap van de Sallandse Heuvelrug met vergezichten, golvende heidevelden en uitgestrekte bossen. Tijdens de verschillende stops vertelt de gids over dit prachtige gebied.

 • Excursies
Fietser langs bosrand heide

Huifkartocht Sallandse Heuvelrug

€ 5.00 € 3.00

Geniet vanuit de huifkar van de uitgestrekte natuur van de Sallandse Heuvelrug. Ook toegankelijk voor mindervaliden.

 • Excursies
huifkar getrokken door Belgische paarden

Met de Heideslak over de Sallandse Heuvelrug - korte rit

€ 3.50 € 1.50

Op pad over de Sallandse Heuvelrug en minder goed ter been? Met elektrokar de Heideslak maak je een comfortabele rit door de bossen. Onderweg bezoek je uitzichtpunt Noetselerberg voor een uitzicht over het uitgestrekte heidelandschap.

 • Excursies
Electrokar met passagiers voor Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

Ontdek de Sallandse Heuvelrug - gezinstocht

€ 5.00 € 5.00

Ga samen met je kinderen mee met de boswachter en ontdek de Sallandse Heuvelrug met al je zintuigen: ruik, proef, zie en hoor de natuur! ook leuk voor opa's en oma's.

meisje ontdekt plantjes

Op zoek naar De Grote Vijf op de Sallandse Heuvelrug - ree

€ 37.50 € 30.00

Ga op pad met de boswachter van Staatsbosbeheer en scoor de 5 wilde dieren van Nederland! Op de Sallandse Heuvelrug speur je naar reeën. Meld je aan!

 • Dieren
 • Excursies
Ree

Workshop creatief schilderen op de Sallandse Heuvelrug

€ 49.50

Creëer je eigen unieke kunstwerk tijdens de creatieve schilderworkshop van Atelier perspectief 8 bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug. Je kunt kiezen uit verschillende onderwerpen en waar nodig hulp en les in technieken krijgen. Leuk voor zowel de gevorderde als beginnende schilder!

 • Workshop
Kunstwerken op een kraam

Maansverduistering op de Sallandse Heuvelrug

€ 12.50 € 7.50

Beleef de maansverduistering op de Sallandse Heuvelrug. Na een lezing van de sterrenwacht ga je met de gids op pad om dit bijzondere natuurfenomeen vanaf het uitzichtpunt op de hei te bekijken.

 • Avond en nacht
 • Excursies
Mensen kijken naar zonsondergang

Schilderen op de Sallandse Heuvelrug

€ 0 € 20.00

Kinderen kunnen als ware kunstenaars aan de slag tijdens de schilderles bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug. De kunstwerken worden gemaakt met acrylverf en zelf gevonden materialen. Inclusief drinken en een lekkere koek!

 • Voor kinderen
Een kind werkt aan een schilderij in een heidegebied

Zomerwandeling Sallandse Heuvelrug

€ 4.00 € 2.50

Wandel deze zomer mee met de gids van Staatsbosbeheer en laat je verrassen door al het moois wat de Sallandse Heuvelrug voor je in petto heeft.

 • Excursies
salland golvende heuvel

Kickbiketour bij de Sallandse Heuvelrug

€ 16.25 € 15.25

Maak kennis met kickbiken en maak een mooie tocht over de Sallandse Heuvelrug of het reggegebied bij Nijverdal. De kickbike gaat lekker soepeltjes over onverharde paden en het bos waardoor je de natuur weer heel anders beleeft.

 • Excursies
kickbiken door de polder

Ochtendwandeling over de Sallandse Heuvelrug

€ 4.00 € 2.50

Stap vroeg uit de veren voor een wandeling over de Sallandse Heuvelrug in de vroege morgen: de natuur ontwaakt, vogels gaan zingen, de zon breekt door... een prachtig begin van je dag!

 • Excursies
Het silhouet van een boom in de mist tegen de achtergrond van de laaghangende zon

Schemerwandeling over de Sallandse Heuvelrug

€ 4.00 € 2.50

Wandel bij het vallen van de avond mee met de gids van Staatsbosbeheer over de Sallandse Heuvelrug. De zon gaat onder, de natuur komt tot rust. Nachtdieren ontwaken en laten zich misschien nog wel horen of zien!

 • Excursies
 • Avond en nacht
Een vogel zit in een boom met op de achtergrond een zonsondergang

Historische wandeling over de Sallandse Heuvelrug

€ 4.00 € 2.50

Ga mee met de gids van Staatsbosbeheer en ontdek het veranderende landschap van de Sallandse Heuvelrug: een weids gebied vol heuvels en vergezichten, bossen en heidevelden.

 • Excursies
wandelpad op Noetselerberg, Salland

Informatiewandeling - Heide herstel op de Sallandse Heuvelrug

De komende jaren werkt Staatsbosbeheer samen met Natuurmonumenten aan het herstel van het heidelandschap van de Sallandse Heuvelrug. Tijdens deze wandeling vertelt de boswachter graag welke werkzaamheden er worden uitgevoerd.

heide in bloei

Beleef de zon op de Sallandse Heuvelrug

€ 12.50 € 7.50

Beleef de invloed van licht en zon op de natuur van de Sallandse Heuvelrug: een boeiende excursie met de boswachter én een vrijwilliger van Sterrenkunde Hellendoorn. Kom van alles te weten over de zon en het heelal.

 • Excursies
Zonsopkomst open veld met bomen

Workshop bijl & mes op de Sallandse Heuvelrug

€ 45.00

Handen uit de mouwen en aan de slag met vers hout: je leert de kneepjes van deze eeuwenoude ambacht en maakt onder begeleiding je eigen werkstuk.

 • Workshop
Handgemaakte houten lepels

Zomerfair Sallandse Heuvelrug

Kom inspiratie op doen voor binnen en buiten tijdens de Zomerfair op de Sallandse Heuvelrug. Twee dagen slenteren langs kramen met de leukste producten en genieten van deze prachtige bosrijke omgeving.

 • Evenementen
Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

Workshop boogschieten op de Sallandse Heuvelrug

€ 9.50 € 8.75

Of jij een scherpschutter bent kun je ontdekken bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug. Daar kun je namelijk meedoen aan het boogschieten onder begeleiding van Buitensport Zwolle.

 • Workshop
vasthouden van een pijl en boog

Vollemaanwandeling over de Sallandse Heuvelrug

€ 12.50 € 7.50

Beleef de nacht en mystieke sfeer van de Sallandse Heuvelrug in het schijnsel van volle maan. Inclusief bezoek aan de sterrenwacht. Meld je nu aan.

 • Avond en nacht
 • Excursies
De volle maan schijnt tussen de takken van de bomen door

Dagje stappen over de Sallandse Heuvelrug

€ 24.50

Stevige wandelaars opgelet: ga met de gids mee voor een extra lange wandeling door de uitgestrekte heidevelden en bossen van de Sallandse Heuvelrug. Afstand: 17 km, inclusief picknick.

 • Excursies
bloeiende heide

Ontdek de Sallandse Heuvelrug - 65+ wandeling

€ 7.50

Maak samen met de boswachter een ontspannen wandeling vanaf uitkijkpunt de Noetselerberg met uitzicht over de uitgestrekte heidevelden. Inclusief parkeervergunning en een kop koffie met thee en wat lekkers.

 • Excursies
salland golvende heuvel

Geologische wandeling over de Sallandse Heuvelrug

€ 4.00 € 2.50

Ontdek de geologie van de Sallandse Heuvelrug. De gids neemt je mee op pad: hij laat je grondboringen doen en vertelt je alles over het ontstaan van het landschap. Want is het nou door de ijstijd ontstaan, of heeft toch die Reus van Salland wat zand verloren...?

 • Excursies
salland golvende heuvel

Beleef de maan op de Sallandse Heuvelrug

€ 12.50 € 7.50

Beleef de maan op de Sallandse Heuvelrug. Met een beeldende presentatie van de sterrenwacht en natuurlijk een bezoek. Meld je nu aan.

 • Avond en nacht
 • Excursies
Vollemaanwandeling

Winterfair Sallandse Heuvelrug

Kerst- of Sinterklaascadeautjes kopen of inspiratie opdoen? Kom naar de Winterfair op de Sallandse Heuvelrug. Laat je inspireren, bekijk een optreden of volg een workshop. Een leuk dagje uit voor het hele gezin.

 • Evenementen
Close-up van een houtblok op een kampvuur

Knutselen op de Sallandse Heuvelrug lampion maken

€ 3.00

Kom een lampion knutselen bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug en loop 's avonds mee met de lichtjeswandeling.

 • Voor kinderen
Boswachter met kinderen loopt in het donker door een bos

Lichtjeswandeling Sallandse Heuvelrug

€ 4.50 € 3.00

Maak met je gezin een sfeervolle lichtjeswandeling door het bos van de Sallandse Heuvelrug. Kinderen kunnen van tevoren hun eigen lampion knutselen.

 • Voor kinderen
 • Evenementen
Lantaarns in een door de maan verlicht veld

Uilenballen pluizen op de Sallandse Heuvelrug

€ 0 € 3.00

Kom met je kinderen naar Buitencentrum Sallandse Heuvelrug en laat ze ontdekken wat een uil eet tijdens het braakballen pluizen. Met vooraf een film over deze en andere roofvogels!

 • Voor kinderen
Meisje pluist een braakbal uit

Knutselen op de Sallandse Heuvelrug - nestkastjes timmeren

€ 0 € 6.50

Kom met je kinderen naar Buitencentrum Sallandse Heuvelrug voor een middagje nestkastjes knutselen. De creatie mag na afloop mee naar huis.

 • Voor kinderen
Een kind knutselt samen met een boswachter een vogelhuisje

Bamboestieken op de Sallandse Heuvelrug

Wie bouwt de hoogste toren met bamboestokken en elastiek? Bamboestieken vergt creativiteit, overleg en goed samenwerken: een perfect uitje voor jong en oud!

heide op de Sallandse Heuvelrug

Boogschieten op de Sallandse Heuvelrug

Wie ontwikkelt zich na de instructie boogschieten tot een echte scherpschutter? Leer de techniek en daag elkaar uit in deze leuke buitenactiviteit op de Sallandse Heuvelrug, georganiseerd samen met Buitensport Zwolle.

vasthouden van een pijl en boog

Bootcamp op de Sallandse Heuvelrug

Ga tot het uiterste in gevarieerde oefeningen en sportieve uitdagingen met deze actieve workout in de buitenlucht. Een teambuilding bootcamp waarin je op een andere manier in contact komt met elkaar.

attributen zoals een band in bootcamp parcours

Buiten koken op de Sallandse Heuvelrug

Buiten koken: een unieke ervaring. Doe mee aan deze kookworkshop en bereidt een maaltijd van natuurlijke ingrediënten in gietijzeren pannen boven het open vuur. Een leuke teamactiviteit in verschillende varianten.

 • Workshop
mok tussen twee handen

Dagje uit: een dag boswachter in Salland

€ 49,50 p.p.

Kruip in de huid van de boswachter en proef het echte buitenleven! Ga mee en maak kennis met het werk, de dieren en de planten op de Sallandse Heuvelrug.

boswachters halen bomen om

Dagje uit: ontdek de Sallandse Heuvelrug met de Heideslak

Comfortabel genieten van de Sallandse Heuvelrug tijdens je familie- of groepsuitje met ouderen of mindervaliden? Stap in de Heideslak, onze electrocar!

Electrokar bij Buitencentrum Sallandse heuvelrug

Dagje uit: sterrenkijken bij Sterrenwacht Hellendoorn

Een origineel familieweekend of bedrijfsuitje? Bezoek dan de sterrenwacht op de Sallandse Heuvelrug. Kijk hier voor meer informatie.

Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

Dagje uit: Tandem Tour over de Sallandse Heuvelrug

Wil je de Sallandse Heuvelrug op een heel andere manier ontdekken? Kies een maatje en doe mee aan de Tandem Tour. Ook leuk als bedrijfs- of gezinsuitje.

Tandem in de Sallandse Heuvelrug

Dagje uit: Vuurkoffie maken op de Sallandse Heuvelrug

€ vanaf € 37.50 p.p. € vanaf € 37.50 p.p.

Hakken met een bijl, zelf een goed vuurtje leren opbouwen en dan die koffie maken op je zelfgemaakte houtkacheltje. Zin om met collega’s of vrienden fikkie te stoken met daarna die goede kop koffie? Vraag naar de mogelijkheden bij Buitencentrum, Sallandse Heuvelrug.

beker bij kampvuur

Dagje uit: wandelen op de Sallandse Heuvelrug

Wil je met familie of collega's op pad met de boswachter? Laat je verrassen met een bossafari op de Sallandse Heuvelrug. Kijk hier voor meer informatie.

 • Excursies
mensen wandelen op een pad in de sallandse heuvelrug

Dierenvriendjespad bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

Kom spelen in de natuur! Loop het Dierenvriendjespad op de Sallandse Heuvelrug en beleef allerlei avonturen. Leuk voor kinderen van 3 tot 7 jaar.

 • Voor kinderen
Twee meisjes klimmen over een omgevallen boom in het bos

GPS Adventure op de Sallandse Heuvelrug

Heerlijk genieten in de buitenlucht van de prachtige Sallandse Heuvelrug en ondertussen in kleine teams strijden om het ontcijferen van het codeslot. Met deze teamactiviteit weet je zeker dat iedereen zich vermaakt.

salland golvende heuvel

Hulpboswachter bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

€ 5

Ben jij uit het goede hout gesneden? Met het Hulpboswachtershandboek en een hulpboswachtersjas vol met gadgets ontdek je de de Sallandse Heuvelrug.

 • Voor kinderen
Twee kinderen met hun verrekijker achter een omgevallen boom

Kabouterpad bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

€ 5.00

Kom kabouters zoeken! Loop het Kabouterpad bij Sallandse Heuvelrug en beleef allerlei avonturen. Leuk voor kinderen van 3 t/m 6 jaar.

 • Voor scholen
 • Voor kinderen
 • Excursies
Vijf kinderen zitten op een boomstam verkleed als kabouters

Kickbiken op de Sallandse Heuvelrug

Maak kennis met kickbiken en maak samen met een groep een mooie tocht over de Sallandse Heuvelrug of het reggegebied bij Nijverdal. De kickbike gaat lekker soepeltjes over onverharde paden en het bos waardoor je de natuur weer heel anders beleeft.

kickbiken door de polder

Mountainbiken op de Sallandse Heuvelrug

De Sallandse Heuvelrug is glooiend met volop klimmetjes en afdalingen. Een perfect gebied om te mountainbiken. Leer de techniek in een clinic of kies een begeleid groepsuitje.

mountainbiken extreme

Natuurwijs op maat: met je klas naar het bos op de Sallandse Heuvelrug

Doe mee met NatuurWijs Sallandse Heuvelrug, een natuureducatief programma voor kinderen van de basisschool. Samen met je klas tot over je oren het groen in!

 • Voor scholen
 • Voor kinderen
Twee meisjes klimmen over een omgevallen boom in het bos

Natuurwijs: met je klas naar het bos op de Sallandse Heuvelrug

Doe mee met NatuurWijs Sallandse Heuvelrug, een natuureducatief programma voor kinderen van de basisschool. Samen met je klas tot over je oren het groen in!

 • Voor scholen
 • Voor kinderen
Twee meisjes klimmen over een omgevallen boom in het bos

Poolballen op de Sallandse Heuvelrug

Ben jij behendig met de bal? Daag je tegenstanders uit en trap je eigen biljartballen tactisch weg in de pockets van deze levensgrote pooltafel op de Sallandse Heuvelrug. Een super leuk uitje voor een groep!

poolballen: schiet de voetbal in de holes van het levensgrote poolbiljart

Pop-up Quiz met thema Natuur

€ 7.50

In samenwerking met het restaurant Buitengewoon lekker organiseert het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug een gezellige natuur, pop-up quiz. Weten jullie alles over de natuur? Ga dan de strijd aan!

Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

Schoolreisje met een bolderkar vol opdrachten over de Sallandse Heuvelrug

Met een bolderkar vol speelse opdrachten ontdekken kinderen de natuur van de Sallandse Heuvelrug tijdens deze kinderactiviteit. Voor scholen, BSO's en kinderfeestjes.

 • Voor scholen
 • Voor kinderen
kinderen voeren opdrachten uit in het bos

Spirit of nature wandeling over de Sallandse Heuvelrug

€ 130.00

Ervaar de natuur eens op een andere manier. Ga mee op pad met een Spirit of nature wandeling.

 • Excursies
salland dode boom

Vergaderen in Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

Vergaderen op een inspirerende locatie, midden in de natuur. Dat kan bij Buitencentrum de Sallandse Heuvelrug. Lees hier meer over arrangementen.

vergaderzaal met u-vorm opstelling

Woordvoerders van de natuur - Sallandse Heuvelrug

Je kruipt in de huid van onderzoeker, journalist of ondernemer en ontdekt de natuur van Salland op een manier die bij jou past. Leuk voor groep 7/8!

 • Voor scholen
Een groep kinderen luistert naar de herder in een heidegebied

Workshop ijs sculpturen op de Sallandse Heuvelrug

Maak tijdens de koudere maanden kennis met ijssculpturen bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug. Met wat tips en tricks van onze professionele begeleiders maak je in een handomdraai een mooi sculptuur.

 • Workshop
workshop ijssculpturen bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

Workshop zandsculpturen op de Sallandse Heuvelrug

Op zoek naar een leuk bedrijfsuitje? Volg dan de workshop zandsculpturen bouwen bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug. Tijdens deze workshop leer je samen met je team de kneepjes van het vak!

 • Workshop
Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten