Contact

Salland

Dwaal over de verlaten paden en heidevelden van de Sallandse Heuvelrug, langs grillige eiken en stokoude jeneverbessen.

Activiteiten

De Sallandse Heuvelrug biedt verschillende activiteiten en excursies aan voor jong en oud. Bekijk snel wat er de komende tijd te doen is in dit natuurgebied. Staat er niets gepland? Kom dan binnenkort nog eens kijken.

Groepsuitjes Salland

Buitencentrum Sallandse Heuvelrug biedt een breed assortiment aan groepsuitjes voor met familie, vrienden of collega's. Lees meer over:

Toon op kaart

Maansverduistering Sallandse Heuvelrug

€ 24.50 € 19.50

Beleef de maansverduistering op de Sallandse Heuvelrug en wandel met de boswachter door de Sallandse bossen. Bij het uitzichtpunt op de heide wacht de sterrenwacht je op om samen de verduistering te bekijken. Inclusief ontbijt bij terugkomst.

 • Excursies
Mensen kijken naar zonsondergang

Groene Voornemens Wandeling Salland

€ 7.50

Begin je jaar goed en wandel door het uitgestrekte winterse landschap van de Sallandse Heuvelrug. Een wandeling waarin bewustwording en stilte centraal staan, met als afsluiter een kop koffie bij het haardvuur...

 • Excursies
Heidelandschap op de Sallandse Heuvelrug in de winter

BosKoken in Salland - avond

€ 49.50 € 22.50

Na een stevige avondwandelding met de gids van Staatsbosbeheer ga je met oeroude kooktechnieken en dat wat het seizoen je biedt aan de slag en maak je een culinaire maaltijd. Natuurlijk met houtvuur, boomstammen en hakbijlen.

 • Excursies
mensen koken op vuren in de buitenlucht

BosKoken in Salland - ochtend

€ 50.00 € 30.00

Na een stevige ochtendwandelding met de gids van Staatsbosbeheer ga je met oeroude kooktechnieken en dat wat het seizoen je biedt aan de slag en maak je een culinaire maaltijd. Natuurlijk met houtvuur, boomstammen en hakbijlen.

 • Excursies
mensen koken op vuren in de buitenlucht

Workshop natuurfotografie Salland

€ 57.50

Leer de kneepjes van fotografie in de natuur tijdens deze workshop van professioneel natuurfotograaf Ernst Kremers. Het thema is Kijken en zien, je leert de eerste stappen in het proces van het fotograferen: kijken, zien en ontdekken!

 • Workshop
Boswachter toont mensen foto's op camera

Bedrijfsuitjes Salland

Buitencentrum Sallandse Heuvelrug heeft een groot aanbod aan groepsuitjes: van verschillende workshops tot actieve uitjes en creatieve teambuilding. Ook extra grote groepen kunnen bij ons terecht. Of plan een activiteit in als verfrissende vergaderbreak!

 • Voor bedrijven
Vier jongere vrouwen picknicken in de natuur

Dierenvriendjespad bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

Kom spelen in de natuur! Loop het Dierenvriendjespad op de Sallandse Heuvelrug en beleef allerlei avonturen. Leuk voor kinderen van 3 tot 7 jaar.

 • Voor kinderen
Twee meisjes klimmen over een omgevallen boom in het bos

Familie-uitjes Salland

Buitencentrum Sallandse Heuvelrug heeft een groot aanbod aan groepsuitjes: van verschillende workshops tot actieve uitjes of juist een rustgevende wandeling voor wat meer verdieping. Een extra grote groep of mensen die slecht ter been zijn? Ook dan kan je bij ons terecht!

Oudere en jongere man met thermosfles en hakbijl zitten aan de bosrand

Hulpboswachter bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

€ 5

Ben jij uit het goede hout gesneden? Met het Hulpboswachtershandboek en een hulpboswachtersjas vol met gadgets ontdek je de de Sallandse Heuvelrug.

 • Voor kinderen
Twee kinderen met hun verrekijker achter een omgevallen boom

Kabouterpad Sallandse Heuvelrug

€ 5.00

Kom kabouters zoeken! Loop het Kabouterpad bij Sallandse Heuvelrug en beleef allerlei avonturen. Leuk voor kinderen van 3 t/m 6 jaar.

 • Voor scholen
 • Voor kinderen
Vijf kinderen zitten op een boomstam verkleed als kabouters

Kinderfeestje Salland - Boskindfeest

Vier de verjaardag van je kind bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug en duik mee terug naar de oertijd. Waar gaan jullie voor: een buideltas, pijl en boog of vuur maken zonder aansteker? Inclusief pannenkoeken of patat met wat te drinken. Leeftijd: 6 tot 12 jaar.

 • Voor kinderen
Jongentje blaast om vuurtje aan te maken

Natuurwijs op maat: met je klas naar het bos op de Sallandse Heuvelrug

Doe mee met NatuurWijs Sallandse Heuvelrug, een natuureducatief programma voor kinderen van de basisschool. Samen met je klas tot over je oren het groen in!

 • Voor scholen
 • Voor kinderen
Twee meisjes klimmen over een omgevallen boom in het bos

Natuurwijs: met je klas naar het bos op de Sallandse Heuvelrug

Doe mee met NatuurWijs Sallandse Heuvelrug, een natuureducatief programma voor kinderen van de basisschool. Samen met je klas tot over je oren het groen in!

 • Voor scholen
 • Voor kinderen
Twee meisjes klimmen over een omgevallen boom in het bos

Schoolreisje met een bolderkar vol opdrachten over de Sallandse Heuvelrug

Met een bolderkar vol speelse opdrachten ontdekken kinderen de natuur van de Sallandse Heuvelrug tijdens deze kinderactiviteit. Voor scholen, BSO's en kinderfeestjes.

 • Voor scholen
 • Voor kinderen
kinderen voeren opdrachten uit in het bos

Vergaderen in Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

Vergaderen op een inspirerende locatie, midden in de natuur. Dat kan bij Buitencentrum de Sallandse Heuvelrug. Lees hier meer over arrangementen.

 • Voor bedrijven
vergaderzaal met u-vorm opstelling

Woordvoerders van de Natuur - Sallandse Heuvelrug

Op zoek naar een actief en leerzaam schoolreisje in de natuur? Kom met je klas naar de Sallandse Heuvelrug voor het programma Woordvoerders van de Natuur. Leuk voor groep 7 en 8!

 • Voor scholen
 • Voor kinderen
Een groep kinderen luistert naar de herder in een heidegebied

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten