Oostvaardersplassen

Riet, water, moeras, ruige grasvlaktes en wilde dieren. De Oostvaardersplassen zijn uniek voor Nederland, én Europa.

Activiteiten

De Oostvaardersplassen bieden verschillende activiteiten en excursies aan voor jong en oud. Bekijk snel wat er de komende tijd te doen is in dit natuurgebied. Staat er niets gepland? Kom dan binnenkort nog eens kijken.

Wil je met collega's, familie of vrienden een excursie plannen? Geef je wensen door via het aanvraagformulier. De boswachter neemt dan contact met je op en kan je vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Sinterklaaspad Oostvaardersplassen

De zak van Sinterklaas is zoek! Sinterklaas en de pieten hebben jouw hulp nodig om de zak terug te vinden. Loop het Sinterklaaspad, ontvang je eigen pietenmuts en wordt één van de hulppieten.

Meer informatie
sinterklaascadeautjes met logo Naar buiten

Moeraswandeling door de Oostvaardersplassen

Ontdek samen met de gids van Staatsbosbeheer de moerassen van de Oostvaardersplassen. Een deel van de wandeling loop je door het afgesloten gebied. Vanuit de vogelkijkhut heb je grote kans dat je een van de bewoners treft. Deze wandeling is uit te breiden met een lunch of borrel.

Meer informatie
groep kijkt over het landschap van de Oostvaardersplassen

Ontmoet Sint op het Sinterklaaspad

De zak van Sinterklaas is zoek! Sinterklaas en de pieten hebben jouw hulp nodig om de zak terug te vinden. Loop op 2 december het Sinterklaaspad en ontvang een cadeautje van Sinterklaas zelf!

Meer informatie
sinterklaascadeautjes met logo Naar buiten

Wandeling Zeearendroute Oostvaardersplassen

Ontdek met de gids van Staatsbosbeheer de Oostvaardersplassen vanaf de Zeearendroute. Aan de rand van het afgesloten gebied heb je grote kans dat je edelherten of konikpaarden ziet. Ook geschikt voor mindervaliden.

Meer informatie
groep kijkt over het landschap van de Oostvaardersplassen

Watervogels van de Oostvaardersplassen

Ontdek samen met de gids van Staatsbosbeheer de watervogels van het Oostvaardersveld bij de Oostvaardersplassen. Elk seizoen tref je andere vogels.

Meer informatie
Een vrouw kijkt door een verrekijker

Lichtjeswandeling Oostvaardersplassen

Loop samen met je gezin door de met kaarsjes verlichte bossen bij Buitencentrum Oostvaardersplassen. Met onderweg een verhalenverteller en marshmallows smelten boven het vuur!

Meer informatie
Lantaarns in een door de maan verlicht veld

Op zoek naar De Grote Vijf in de Oostvaardersplassen - edelhert

Ga op pad met de boswachter van Staatsbosbeheer en scoor de 5 wilde dieren van Nederland! In de Oostvaardersplassen speur je naar edelherten. Meld je aan!

Meer informatie
edelhert in het veld

Buitengewone bedrijfsuitjes in Oostvaardersplassen

Toe aan rust, stilte en een onvergetelijke belevenis in de natuur? Ga met je collega’s of familie op ontdekkingstocht in de Oostvaardersplassen.

Meer informatie
groep en boswachter bij afgeborken boom

Dierenvriendjespad bij Buitencentrum Oostvaardersplassen

Kom spelen in de natuur! Loop het Dierenvriendjespad in de Oostvaardersplassen en beleef allerlei avonturen. Leuk voor kinderen van 3 tot 7 en scholen.

Meer informatie
Twee meisjes klimmen over een omgevallen boom in het bos

Expeditie Boswachterscode Oostvaardersplassen

De natuur zit boordevol leuke weetjes! Ontdek ze al speurend en spelend bij Buitencentrum Oostvaardersplassen. Leuk voor kinderen van 7-10 jaar.

Meer informatie
Een boswachter laat iets zien in het bos aan een groep geïnteresseerde kinderen

Fotosafari Oostvaardersplassen

Speciaal voor fotografen is er de fotosafari door de Oostvaardersplassen. Stap in de landcruiser rijdt met de gids langs de mooiste plekken.

Meer informatie
boswachter en groep bekijken de Oostvaardersplassen

Hulpboswachter bij de Oostvaardersplassen

Ben jij uit het goede hout gesneden? Met het Hulpboswachtershandboek en een hulpboswachtersjas vol met gadgets ontdek je de Oostvaardersplassen.

Meer informatie
Twee kinderen staan met hun verrekijker in een natuurgebied

Kabouterpad bij Buitencentrum Oostvaardersplassen

Kom kabouters zoeken! Loop het Kabouterpad bij Buitencentrum Oostvaardersplassen en beleef allerlei avonturen. Leuk voor kinderen van 3 t/m 6 jaar.

Meer informatie
Kabouterpad

Ontdek de Oostvaardersplassen vanuit de mobiele kijkhut

Boek de mobiele kijkhut en dompel je een ochtend of middag onder in de Oostvaardersplassen. Een unieke beleving midden tussen kuddes heckrunderen of koniks, roedels edelherten en natuurlijk het uitgestrekte landschap van dit unieke natuurgebied.

Meer informatie
wetland Oostvaardersplassen

Vergaderen in Buitencentrum Oostvaardersplassen

Vergaderen midden in de natuur. Dat kan bij Buitencentrum Oostvaardersplassen in Flevoland. Lees hier meer over arrangementen en prijzen.

Meer informatie
veragderzaal met lange tafel

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten