Oostvaardersplassen

Riet, water, moeras, ruige grasvlaktes en wilde dieren. De Oostvaardersplassen zijn uniek voor Nederland, én Europa.

Activiteiten

De Oostvaardersplassen bieden verschillende activiteiten en excursies aan voor jong en oud. Bekijk snel wat er de komende tijd te doen is in dit natuurgebied. Staat er niets gepland? Kom dan binnenkort nog eens kijken.

Wil je met collega's, familie of vrienden een excursie plannen? Geef je wensen door via het aanvraagformulier. De boswachter neemt dan contact met je op en kan je vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Winterwandeling Oostvaardersplassen - Almere

Kom naar Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders bij Almere voor een stevige winterwandeling door de Oostvaardersplassen. De gids neemt je mee door het afgesloten gebied, waar de dieren in hun natuurlijke omgeving te zien zijn.

€ 11.50
Winter in de Oostvaardersplassen

Winterwandeling Oostvaardersplassen - Lelystad

Kom naar Buitencentrum Oostvaardersplassen voor een winterse wandeling door de Oostvaardersplassen. De gids neemt je mee door het afgesloten gebied, waar de dieren in hun natuurlijke omgeving te zien zijn.

€ 11.50
Hert in de Oostvaardersplassen

Vogels kijken in de Oostvaardersplassen

Maak samen met de gids van Vogel- en Natuurwacht Flevoland een wandeling langs de Oostvaardersplassen bij Almere en spot de vogels van het seizoen. Ook geschikt voor mindervaliden.

€ 10.00 € 10.00
twee ganzen zwemmen in het water

Winterwandeling Oostvaardersplassen - met lunch

Maak deze winter een wandeling door het afgesloten gedeelte van de Oostvaardersplassen bij Lelystad. Vooraf staat een lunch voor je klaar bij Buitencentrum Oostvaardersplassen.

€ 23.50
konikpaard in winterse oostvaardersplassen

Nationale Voorleesdagen Oostvaardersplassen

Kom met je kinderen naar het buitencentrum voor een middag vol luisterplezier: van de wonderlijke wereld van de Albert en zijn lievelingsboom tot het badder-avontuur van Klein Konijn. Met na afloop knutselen.

€ 0 € 5.00
voorzijde kinderboek alberts boom

Snertwandeling Oostvaardersplassen

Kom naar Buitencentrum Oostvaardersplassen voor een winterse wandeling door dit prachtige gebied. Na afloop van de wandeling staat in het buitencentrum een kop snert en roggebrood met katenspek voor je klaar.

€ 17.50
twee handen met kop erwtensoep

World Wetlands Day Moeraswandeling

Kom op World Wetlands Day naar de Oostvaardersplassen en maak een wandeling door één van de grootste moerasgebieden van Europa.

€ 5.00
wetland Oostvaardersplassen

Haardhoutdag Oostvaardersplassen

Vul je voorraad haardhout aan in het Hollandse Hout bij de Oostvaardersplassen. Een zomer drogen en je hebt brandhout voor de volgende winter! Voornamelijk Amerikaanse eiken en essen. Vooraf reserveren.

€ 2.50
Een kind tilt helpt mee om blokken haardhout in de auto te tillen op de ophaalplaats van Staatsbosbeheer

Op zoek naar roofvogels in de Oostvaardersplassen

Een nieuwe wandeling met de gids van Staatsbosbeheer, speciaal om roofvogels te spotten. Iedere maand gaan we op pad want er zijn ieder seizoen weer andere vogels te zien.

€ 11.50
buizerd zit op een tak

Speuren naar uilen in het Hollandse Hout

Dwaal deze winter mee door de bossen van het Hollandse Hout bij de Oostvaardersplassen, op zoek naar uilen. De gids vertelt je welke soorten hier voorkomen, en misschien hoor je er nog een...

€ 5.00
ransuil in boom

Lentewandeling Oostvaardersplassen Almere

De lente is weer begonnen, tijd om lekker naar buiten te gaan voor een frisse wandeling. Kom naar de Oostvaardersplassen bij Almere, daar leidt de gids je door het afgesloten rustgebied.

€ 11.50
vliegende zeearend in de Oostvaardersplassen

Lentewandeling Oostvaardersplassen Lelystad

De lente is weer begonnen, tijd om lekker naar buiten te gaan voor een frisse wandeling. Kom naar de Oostvaardersplassen, daar leidt de gids je door het afgesloten rustgebied.

€ 11.50
konikpaarden in de Oostvaardersplassen

Met de ecokar door de Oostvaardersplassen - Lelystad

Stap in de ecokar en ontdek de Oostvaardersplassen van dichtbij. In klein gezelschap neem je een kijkje in de wereld van de edelherten en de andere bewoners van dit unieke natuurgebied. Ook met lunch te boeken.

€ 19.50
Close-up van de electrokar van Staatsbosbeheer op een weggetje in het bos

Met de flevokar door de Oostvaardersplassen

Vanuit de hoge flevokar heb je prachtig uitzicht over de uitgestrekte Oostvaardersplassen, en grote kans op een ontmoeting met de bewoners als heckrund, konikpaard en edelhert. Ook te boeken met lunch.

€ 16.00
oostvaardersplassen-bolderkar1

Fotosafari Oostvaardersplassen

Speciaal voor fotografen is er de fotosafari door de Oostvaardersplassen. Stap in de landcruiser rijdt met de gids langs de mooiste plekken.

€ 80.00
boswachter en groep bekijken de Oostvaardersplassen

Op zoek naar De Grote Vijf in de Oostvaardersplassen - edelhert

Ga op pad met de boswachter van Staatsbosbeheer en scoor de 5 wilde dieren van Nederland! In de Oostvaardersplassen speur je naar edelherten. Meld je aan!

€ 37.50 € 30.00
edelhert in het veld

Buitengewone bedrijfsuitjes in Oostvaardersplassen

Toe aan rust, stilte en een onvergetelijke belevenis in de natuur? Ga met je collega’s of familie op ontdekkingstocht in de Oostvaardersplassen.

groep en boswachter bij afgeborken boom

Dierenvriendjespad bij Buitencentrum Oostvaardersplassen

Kom spelen in de natuur! Loop het Dierenvriendjespad in de Oostvaardersplassen en beleef allerlei avonturen. Leuk voor kinderen van 3 tot 7 en scholen.

Twee meisjes klimmen over een omgevallen boom in het bos

Expeditie Boswachterscode Oostvaardersplassen

De natuur zit boordevol leuke weetjes! Ontdek ze al speurend en spelend bij Buitencentrum Oostvaardersplassen. Leuk voor kinderen van 7-10 jaar.

Een boswachter laat iets zien in het bos aan een groep geïnteresseerde kinderen

Hulpboswachter bij de Oostvaardersplassen

Ben jij uit het goede hout gesneden? Met het Hulpboswachtershandboek en een hulpboswachtersjas vol met gadgets ontdek je de Oostvaardersplassen.

€ 5
Twee kinderen staan met hun verrekijker in een natuurgebied

Kabouterpad bij Buitencentrum Oostvaardersplassen

Kom kabouters zoeken! Loop het Kabouterpad bij Buitencentrum Oostvaardersplassen en beleef allerlei avonturen. Leuk voor kinderen van 3 t/m 6 jaar.

€ 0 € 5.00
Kabouterpad

Ontdek de Oostvaardersplassen vanuit de mobiele kijkhut

Boek de mobiele kijkhut en dompel je een ochtend of middag onder in de Oostvaardersplassen. Een unieke beleving midden tussen kuddes heckrunderen of koniks, roedels edelherten en natuurlijk het uitgestrekte landschap van dit unieke natuurgebied.

€ 100
wetland Oostvaardersplassen

Vergaderen in Buitencentrum Oostvaardersplassen

Vergaderen midden in de natuur. Dat kan bij Buitencentrum Oostvaardersplassen in Flevoland. Lees hier meer over arrangementen en prijzen.

veragderzaal met lange tafel

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten