Oostvaardersplassen

Riet, water, moeras, ruige grasvlaktes en wilde dieren. De Oostvaardersplassen zijn uniek voor Nederland, én Europa.

Activiteiten

De Oostvaardersplassen bieden verschillende activiteiten en excursies aan voor jong en oud. Bekijk snel wat er de komende tijd te doen is in dit natuurgebied. Staat er niets gepland? Kom dan binnenkort nog eens kijken.

Wil je met collega's, familie of vrienden een excursie plannen? Geef je wensen door via het aanvraagformulier. De boswachter neemt dan contact met je op en kan je vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Fotosafari Oostvaardersplassen

Speciaal voor fotografen is er de fotosafari door de Oostvaardersplassen. Stap in de landcruiser rijdt met de gids langs de mooiste plekken.

Meer informatie
boswachter en groep bekijken de Oostvaardersplassen

Met de ecokar door de Oostvaardersplassen - startlocatie Lelystad

Stap in de ecokar en ontdek de Oostvaardersplassen van dichtbij. In klein gezelschap neem je een kijkje in de wereld van de edelherten en de andere bewoners van dit unieke natuurgebied. Ook met lunch te boeken.

Meer informatie
Close-up van de electrokar van Staatsbosbeheer op een weggetje in het bos

Ontdek de historie van de Oostvaardersplassen

Stap in de ecokar en ontdek de archeologische waarde van de Oostvaardersplassen vanaf de Almeerse zijde. De gids vertelt je alles over de geschiedenis en de huidige waarde van dit unieke natuurgebied.

Meer informatie
Oostvaardersplassen vanuit helikopter

Wandeling door de Oostvaardersplassen – Het moeras

Ontdek samen met de gids van Staatsbosbeheer de moerassen van de Oostvaardersplassen. Een deel van de wandeling loop je door het afgesloten gebied. Vanuit de vogelkijkhut heb je grote kans dat je een van de bewoners treft. Deze wandeling is uit te breiden met een lunch of borrel.

Meer informatie
groep kijkt over het landschap van de Oostvaardersplassen

Poepdag in de Oostvaardersplassen

Een dag lang staat de Oostvaardersplassen in het teken van poep! Dus kom met je kinderen naar het buitencentrum en ontdek alles over dit stinkende goedje wat de dieren achter zich hebben gelaten.

Meer informatie
Een boswachter laat een kind een meeuwenei zien

Met de ecokar door de Oostvaardersplassen met lunch - Lelystad

Stap in de ecokar en ontdek de Oostvaardersplassen van dichtbij. In klein gezelschap neem je een kijkje in de wereld van de edelherten en de andere bewoners.

Meer informatie
Close-up van de electrokar van Staatsbosbeheer op een weggetje in het bos

Speuren naar kriebelbeestjes in de Oostvaardersplassen

Ga samen met de boswachter van Staatsbosbeheer op zoek naar kleine kriebelbeestjes, insecten en waterdiertjes in de Oostvaardersplassen.

Meer informatie
Kinderen zoeken met een schepnet naar waterdiertjes in een sloot

Vollemaanwandeling bij Buitencentrum Oostvaardersplassen

Beleef de mystieke sfeer van het Oostvaardersveld bij volle maan. Meld je aan voor een vollemaanwandeling met een gids van Staatsbosbeheer.

Meer informatie
De volle maan schijnt door de takken van een boom in het donker

Avondwandeling door de Oostvaardersplassen - met diner

Start je weekend op het terras van buitencentrum Oostvaardersplassen met een drankje en een dinerbuffet en aansluitend een 5 kilometer lange wandeling door het gebied onder leiding van een gids.

Meer informatie
oostvaardersplassen-bolderkar2

Met de flevokar door de Oostvaardersplassen - met diner

Start je weekend met een drankje en diner op het terras van buitencentrum Oostvaardersplassen en stap daarna in de flevokar voor een tocht door dit uitgestrekte moerasgebied en een ontmoeting met de grote grazers die hier leven.

Meer informatie
oostvaardersplassen-bolderkar2

Wandeling door de Oostvaardersplassen – Vakantiespecial

Ontdek deze zomervakantie met je gezin de Oostvaardersplassen en wandel met de gids naar één van de vogelkijkhutten die in dit unieke gebied liggen.

Meer informatie
Heckrunderen in de Oostvaardersplassen

Met de flevokar door de Oostvaardersplassen

Vanuit de hoge flevokar heb je prachtig uitzicht over de uitgestrekte Oostvaardersplassen, en grote kans op een ontmoeting met de bewoners als heckrund, konikpaard en edelhert. Ook te boeken met lunch.

Meer informatie
oostvaardersplassen-bolderkar1

Wandeling door de Oostvaardersplassen – Zeearendroute

Ontdek met de gids van Staatsbosbeheer de Oostvaardersplassen vanaf de Zeearendroute. Aan de rand van het afgesloten gebied heb je grote kans dat je edelherten of konikpaarden ziet. Deze wandeling is geschikt voor mindervaliden en uit te breiden met een borrel.

Meer informatie
groep kijkt over het landschap van de Oostvaardersplassen

Op zoek naar De Grote Vijf in de Oostvaardersplassen - edelhert

Ga op pad met de boswachter van Staatsbosbeheer en scoor de 5 wilde dieren van Nederland! In de Oostvaardersplassen speur je naar edelherten. Meld je aan!

Meer informatie
edelhert in het veld

Watervogels van de Oostvaardersplassen

Ontdek samen met de gids van Staatsbosbeheer de watervogels van het Oostvaardersveld bij de Oostvaardersplassen. Elk seizoen tref je andere vogels.

Meer informatie
Een vrouw kijkt door een verrekijker

Vogels kijken in de Oostvaardersplassen

Maak samen met de gids van Vogel- en Natuurwacht Flevoland een wandeling langs de Oostvaardersplassen bij Almere en spot de vogels van het seizoen. Ook geschikt voor mindervaliden.

Meer informatie
twee ganzen zwemmen in het water

Met de ecokar door de Oostvaardersplassen - Vakantiespecial

Ontdek deze zomervakantie met je gezin de Oostvaardersplassen en laat je door de gids van Staatsbosbeheer rondrijden in de ecokar door de unieke natuur. Leuk voor het hele gezin.

Meer informatie
edelherten in de Oostvaardersplassen

Nacht van de Vleermuis in de Oostvaardersplassen

Kom alles te weten over de vleermuis tijdens deze spannende wandeling in het donker! Ontdek de verschillende soorten in de Oostvaardersplassen

Meer informatie
vleermuis vliegt door een blauwe lucht

Vogelfestival Oostvaardersplassen 2017

Dit jaarlijkse natuurevenement in Flevoland heeft weer alles voor natuur- en vogelliefhebbers: van lezingen en excursies tot een markt en leuke kinderactiviteiten.

Meer informatie
Een sfeerimpressie van het Vogelfestival in Oostvaardersplassen

Bronstige edelherten in de Oostvaardersplassen - ochtend

Eind zomer gaan de edelherten weer op zoek naar de liefde. Beleef een ochtend lang de bronst in de Oostvaardersplassen. Ook te boeken met brunch.

Meer informatie
burlend edelhert

Bronstige edelherten in de Oostvaardersplassen - middag

Ga mee op pad met de gids en beleef een middag lang de bronst van het edelhert in de Oostvaardersplassen: de liefde hangt weer in de lucht! Ook met buffet te boeken.

Meer informatie
edelhert in het veld

Bronstige edelherten in de Oostvaardersplassen - fotosafari

Maak deze herfst de mooiste foto’s van de bronst in de Oostvaardersplassen! De landcruiser rijdt je naar de mooiste plekjes om je foto’s te schieten.

Meer informatie
groep edelherten in de Oostvaardersplassen

Buitengewone bedrijfsuitjes in Oostvaardersplassen

Toe aan rust, stilte en een onvergetelijke belevenis in de natuur? Ga met je collega’s of familie op ontdekkingstocht in de Oostvaardersplassen.

Meer informatie
groep en boswachter bij afgeborken boom

Dierenvriendjespad bij Buitencentrum Oostvaardersplassen

Kom spelen in de natuur! Loop het Dierenvriendjespad in de Oostvaardersplassen en beleef allerlei avonturen. Leuk voor kinderen van 3 tot 7 en scholen.

Meer informatie
Twee meisjes klimmen over een omgevallen boom in het bos

Expeditie Boswachterscode Oostvaardersplassen

De natuur zit boordevol leuke weetjes! Ontdek ze al speurend en spelend bij Buitencentrum Oostvaardersplassen. Leuk voor kinderen van 7-10 jaar.

Meer informatie
Een boswachter laat iets zien in het bos aan een groep geïnteresseerde kinderen

Hulpboswachter bij de Oostvaardersplassen

Ben jij uit het goede hout gesneden? Met het Hulpboswachtershandboek en een hulpboswachtersjas vol met gadgets ontdek je de Oostvaardersplassen.

Meer informatie
Twee kinderen staan met hun verrekijker in een natuurgebied

Kabouterpad bij Buitencentrum Oostvaardersplassen

Kom kabouters zoeken! Loop het Kabouterpad bij Buitencentrum Oostvaardersplassen en beleef allerlei avonturen. Leuk voor kinderen van 3 t/m 6 jaar.

Meer informatie
Kabouterpad

Ontdek de Oostvaardersplassen vanuit de mobiele kijkhut

Boek de mobiele kijkhut en dompel je een ochtend of middag onder in de Oostvaardersplassen. Een unieke beleving midden tussen kuddes heckrunderen of koniks, roedels edelherten en natuurlijk het uitgestrekte landschap van dit unieke natuurgebied.

Meer informatie
wetland Oostvaardersplassen

Vergaderen in Buitencentrum Oostvaardersplassen

Vergaderen midden in de natuur. Dat kan bij Buitencentrum Oostvaardersplassen in Flevoland. Lees hier meer over arrangementen en prijzen.

Meer informatie
veragderzaal met lange tafel

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten