Uit in de natuur

Kasteel Groeneveld

Al eeuwenlang komen mensen naar deze buitenplaats in Baarn om te genieten van het goede leven: rust en ruimte, natuur en cultuur, ontmoetingen en lekker eten.

Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn het visitekaartje van Kasteel Groeneveld. Ze ontvangen bezoekers, geven rondleidingen, assisteren bij evenementen en educatieve activiteiten, maar zijn ook achter de schermen actief.

Wat vragen we?

Als vrijwilliger ben je bij 2 tot 8 dagdelen per maand beschikbaar, bij voorkeur op een vaste dag.

Wat bieden we?

Je maakt deel uit van een enthousiast team, dat je op weg helpt. Je wordt ingewerkt door een collega en er zijn regelmatig trainingen voor vrijwilligers en bijpraatmomenten zodat je op de hoogte blijft van wat er speelt en van je verwacht wordt. Als vrijwilliger krijg je een vrijwilligerscontract en een kleine onkosten- of kilometervergoeding. Je ontvang een nieuwsbrief en hebt toegang tot de website voor vrijwilligers van Staatsbosbeheer.

Vacature: vrijwilliger educatie

Team Educatie kan nog wel wat versterking gebruiken. Vind jij het leuk om de rijke historie van en natuur rond Kasteel Groeneveld te delen met kinderen? Meld je dan aan als vrijwilliger educatie.

Bekijk de vacature

Wie zoeken we?

Regelmatig zijn er vacatures voor nieuwe vrijwilligers. Wie vrijwilliger bij Kasteel Groeneveld wil worden, kan terecht bij een van de volgende taakgroepen.

Balie

Als vrijwilliger bij de balie ben je de gastheer of gastvrouw van Kasteel Groeneveld en ontvang je bezoekers. Je bent verantwoordelijk voor kaartverkoop, informeren van bezoekers en beantwoorden van hun vragen. Ook verkoop je producten uit de winkel. Je bent in weekenden en op afroep beschikbaar.

Educatie

Kasteel Groeneveld deelt haar historische en natuurlijke rijkdom graag met kinderen uit de regio. Daarom hebben we een aantal activiteiten voor scholen ontwikkeld. Die zijn zowel binnen als buiten en raken altijd licht aan ons centrale thema ‘buitenplaats voor mens en natuur.' Als vrijwilliger educatie begeleid je deze groepen in diverse educatieve programma's en je helpt bij het ontwikkelen van nieuwe activiteiten.

Technische Dienst

Als vrijwilliger sta je het technisch team van Kasteel Groeneveld bij met hand- en spandiensten. Je helpt bij inrichten van de zalen voor bijeenkomsten, maar ook bij ontwikkelen van programma's en opbouwen van tentoonstellingen.

Administratie

Als vrijwilliger administratie help je bij het afhandelen van telefoon- en e-mailverkeer en bied je secretariële ondersteuning.

Rondleidingen

Als gids geef je rondleidingen in het kasteel, eventueel gecombineerd met een wandeling door het park. Je vertelt over de historie, tentoonstellingen en de ontwikkelingen in het kasteel en het park.

Interesse? 

Heb je nog vragen? Mail naar reserverengroeneveld@staatsbosbeheer.nl of bel 035 54 20 446.