Uit in de natuur

Kasteel Groeneveld

Al eeuwenlang komen mensen naar deze buitenplaats in Baarn om te genieten van het goede leven: rust en ruimte, natuur en cultuur, ontmoetingen en lekker eten.

Stichting Groeneveld

Stichting Groeneveld wil huidige en toekomstige generaties bewust maken van de betekenis van natuur en landschap en de ontwikkeling van recreatie en cultuur in de groene ruimte. Bovendien wil de Stichting het debat bevorderen over de verschillende vormen van gebruik van het landelijk gebied.

Word vriend

Vind u ook dat Kasteel Groenveld door moet gaan met het organiseren van tentoonstellingen en activiteiten die betrekking hebben op de natuur? Word dan vriend van de Stichting Groeneveld. U steunt dan niet alleen de activiteiten van het kasteel, maar krijgt ook:

  • gratis toegang tot het kasteel en de tentoonstellingen voor u en uw introducĂ©;
  • uitnodigingen voor openingen en speciale activiteiten;
  • elk kwartaal de nieuwsbrief met informatie over de activiteiten;
  • een uitnodiging voor de jaarlijkse vriendendag.

Je bent als vriend vanaf € 25 per jaar en ook bedrijven kunnen vriend worden. Lees meer op de website Stichtinggroeneveld.nl/vrienden

Groeneveldprijs

Sinds 2000 reikt de Stichting Groeneveld de Groeneveldprijs uit aan een persoon of organisatie die zich bijzonder heeft ingezet voor het debat over natuur en landschap in Nederland. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend door Stichting Kasteel Groeneveld. Aan de prijs is een bedrag van 5000 euro verbonden.

De Groeneveldprijs ging naar: Esther Kokmeijer, Merlin Sheldrake, Arita Baaijens, Thijs Middeldorp, Willem Ferwerda, Geert Mak, Koos van Zomeren, het echtpaar Harrison, Matthijs Schouten, Jared Diamond, Willem Overmars, Frans van der Hoff, Benny Jolink, Louise Fresco, Auke van der Woud, Willem van Toorn, John Berger, Tracy Metz, Kees Moeliker en Jelle Reumer,de Groene redactie van dagblad Trouw, Wouter Helmer, Digna Sinke, Vroege Vogels, Willem Ferwerda.

Urgente ontmoetingen

Samen met het NatuurCollege presenteeert Stichting Groeneveld Urgente Ontmoetingen op kasteel Groeneveld. Vier uitnodigingen voor een dialoog met elkaar en spraakmakende denkers en doeners waarin we onze menselijke kijk op natuur verkennen. Deelname is kosteloos, maar het het aantal deelnemers is beperkt. Bekijk het programma