Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Schade Malieveld aanzienlijk


Het Malieveld in Den Haag is van oudsher de plek waar mensen samenkomen om hun stem te laten horen of om zich te vermaken. Het terrein wordt intensief gebruikt. Verwacht mag worden dat gebruikers er netjes en respectvol mee omgaan. 

Schade

Toen rond 11.30 uur vanochtend de laatste tractoren en andere grote voertuigen van het Malieveld vertrokken, heeft Staatsbosbeheer een ronde over het terrein gemaakt. Gebleken is dat de schade aanzienlijk is. Aan de randen van het terrein tussen de bomen liggen zeer diepe bandensporen. Ook het grasveld is op verschillende plekken compleet kapot gereden. Daarnaast ligt er veel afval, zoals gebroken glas, op het terrein. Tenslotte is de bodem door de druk van de zware trekkers verdicht.

Cirque du Soleil

De eerste prioriteit is om de toegangsweg naar Cirque du Soleil schoon te maken, zodat de voorstelling vanavond wél door kan gaan. Gisteravond werd de voorstelling afgelast door de grote drukte op het Malieveld. De komende dagen gaat Staatsbosbeheer samen met zijn aannemer bekijken hoe het grasveld hersteld kan worden. Pas dan is iets over de kosten te zeggen. We gaan het gesprek aan met de verantwoordelijke partijen over de rekening.

Opknapbeurt

Vorig jaar nog heeft het terrein een forse opknapbeurt ondergaan: De grasmat is verstevigd, de nutsvoorzieningen zijn verbeterd en er is deels een nieuw drainagesysteem met een nieuwe ondergrond aangebracht.