Schoorlse Duinen

Een eeuw geleden nog één grote zandbak, nu een prachtige mix van strand en duinen, bossen en heide.

Toegankelijkheid

Ligging

Direct ten noorden van Bergen.

Grootte gebied

Ongeveer 1.875 hectare.

Geopend

De Schoorlse Duinen zijn het hele jaar toegankelijk. Op een hoop plekken mag je van de paden af. In Jan Bas z'n tuintje, Speelkuil, Wulpendal, Hargerplas, Groeter en Zandgat kun je de duinen op je eigen manier ontdekken, in Midden Open Duin kun je voor het gemak ook de struinroute volgen.

Mindervaliden

De verharde fietspaden zijn toegankelijk voor rolstoelen. Begeleiding is aan te raden, in verband met de soms stevige hellingen. Bij het buitencentrum is een invalidenparkeerplaats. Er is een rolstoel te leen tegen betaling van een borgsom (vooraf reserveren).

Honden

Honden zijn het hele jaar welkom. In het broedseizoen, van 1 maart tot 1 september, alleen aangelijnd, om verstoring te voorkomen. Buiten deze periode mogen honden los, onder appèl. Let op: in de begrazingsgebieden gelden afwijkende regels. Deze herken je aan de borden.

Wandelkaart

Wandelkaart nr. 14 Schoorlse Duinen is je gids voor een ontdekkingsreis door dit natuurgebied. Uitgestippelde routes wijzen je de weg en met de kaart op zak kun je ook je eigen weg kiezen. De kaart is te koop in de webwinkel van Falk.

Contact

Staatsbosbeheer Schoorl
Schoorlse Zeeweg 4
1871 PA Schoorl
T 072-5091871

Buitencentrum Schoorlse Duinen
Hoe kom ik er
Buitencentrum Schoorlse Duinen
Oorsprongweg 1 (navigatieadres: Heereweg 62)
1871 HA Schoorl

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten